<strong> VANT IKKE:</strong>  New York Knicks-spilleren Carmelo Anthony var den eneste spilleren utennom LeBron James som fikk en stemme da journalistene kåret årets mest verdifulle spiller i NBA. Nå har Bosten Globe-journalisten måtte svare for valget sitt. Foto: EPA /ANDREW GOMBERT / NTB Scanpix
VANT IKKE: New York Knicks-spilleren Carmelo Anthony var den eneste spilleren utennom LeBron James som fikk en stemme da journalistene kåret årets mest verdifulle spiller i NBA. Nå har Bosten Globe-journalisten måtte svare for valget sitt. Foto: EPA /ANDREW GOMBERT / NTB Scanpix Vis mer

Alle stemte på LeBron James som årets spiller - unntatt én.

Nå har han måttet forklare seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svært få ble overrasket da LeBron James ble kåret til den mest verdifulle spilleren i NBA.

Miami Heat-stjerna har hentet hjem den pokale tre ganger tidligere, og vant med 99,2 prosent av stemmene.

Prisen deles ut etter at 121 reportere og kommentatorer har satt opp sin liste over de fem beste spillerne.

Men den ene journalisten som ikke satte LeBron James øverst på sin liste, har nå sett seg nødt til å gå ut og forklare hvorfor hans stemme gikk til New York Knick-spiller Carmelo Anthony.

Må forklare seg - Når jeg avla min stemme for noen uker siden, visste jeg at jeg kom til å være i mindretall. Jeg visste at LeBron James var storfavoritten til å vinne sin fjerde pris, siden han utvilsomt er den beste spilleren, skriver Boston Globe-journalist. Gary Washburn, i sin forklaring på avisens hjemmeside.

Wasburn skriver at han stemte annerledes enn de andre 120 journalistene og kommentatorene på grunn av Anthonys viktige rolle for New York Knicks.

- Så min stemme hadde mer å gjøre med Anthonys enn LeBrons dominans. Hvis du tar Anthony ut av the Knicks, blir det et lotteri. James spiller på et lag med ytterligere to All-Stars-spillere, og blir han tatt vekk fra the Heat ville de fortsatt blitt nummer fem eller seks.

- LeBron James er sin generasjons spiller, et multitalent med fysikk som Adonis. Men jeg valgte å hedre en spiller som har løftet laget sitt til nye høyder, forklarer Bosten Globe-journalisten.

Aldri vunnet enstemmig LeBron James ble nylig listet på Time Magazines liste over de 100 mest innflytelsesrike personene i verden, sammen med vår egen Magnus Carlsen. Og til tross for at Gary Washburn ser hvor suveren LeBron James er, ble han overrasket over stemmegivningen.

- Når stemmeavgivningen var offentliggjort søndag ettermiddag ble jeg overrasket over at jeg var den eneste blant 121 journalister som ikke satte LeBron på førsteplass. Jeg trodde helt ærlig at spillere som Anthony, Kevin Durant, Chris Paul, og til og med Kobe Bryant ville snappe en førsteplass, eller to.

Til tross for at det aldri har skjedd at en NBA-spiller har vunnet enstemmig, er det tydeligvis ikke populært å gå mot røkla.

- Min stemme var tydeligvis ikke populær, men det var min rett å stemme slik jeg gjorde. Jeg skjønner helt klart de som mener LeBron burde ha vunnet enstemmig, men det er ingen enkel oppgave å gjør the Knicks relevante igjen. Og jeg følte Anthony fortjente kudos for denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer