Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alle Sveriges trenere kan miste jobben etter fiaskosesongen

- Ingen er klare for å fortsette akkurat nå.

SVENSK OPPVASK: Langrennsledelsen i Sveriges skiforbund varsler endringer etter en svært skuffende sesong for det svenske landslaget. Her Charlotte Kalla sammen med landslagstrener Mattias Persson.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SVENSK OPPVASK: Langrennsledelsen i Sveriges skiforbund varsler endringer etter en svært skuffende sesong for det svenske landslaget. Her Charlotte Kalla sammen med landslagstrener Mattias Persson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Beste svenske kvinne i verdenscupen i langrenn: Charlotte Kalla på en femteplass. Beste svenske herre: Marcus Hellner på en 30. (!).

Det er ingen hemmelighet at svenskenes bortoverskisesong - Stina Nilssons fire verdenscupseire i sprint unntatt - har vært en enorm skuffelse.

Nå blir det oppvask i Sveriges leir. Og et viktig poeng, stort sett hele trenerstaben fikk før denne sesongen kontrakter som strekker seg til etter OL 2018. Men kontraktene har en klausul: I de neste par ukene fram til 31. mars kan de enkelt sies opp av begge parter.

Og akkurat nå er ingen klare for å fortsette, forteller langrennssjef Johan Sares til Expressen.

- Vi er i det vinduet nå, og da kan man ikke føle seg sikker på noen, sier Sares.

Skal se over alt Han svarer «nei» på spørsmål om noen har sagt de ønsker å slutte, men vil ikke svare på om han selv ønsker at noen skal gi seg. Når Expressen spør om han tror det blir forandringer, svarer han:

- Det vil jeg heller ikke egentlig svare på. Jeg kan bare si at vi skal se over alt, og finner vi noe vi mener kan gjøre oss bedre, så ser vi selvfølgelig på det.

For svenskene ble avslutningen med Ski Tour Canada spesielt ille, og på damesiden måtte fire svensker gi seg i løpet av de siste dagene, alle med sykdom.

Sykdomsproblemene er noe konkret langrennsledelsen bekrefter de kommer til å bruke mye tid på å få bukt med.

Brutal evaluering Charlotte Kalla fullførte touren, men med en svært skuffende tolvteplass totalt.

Den svenske yndlingen har hatt mange tunge stunder denne sesongen, og nå reiser hun hjem til Norrbotten for å feire påske og for å begynne på en brutal evaluering av sesongen som har vært, fortalte hun Dagbladet i helga.

- Ja, det tror jeg trengs, sier hun.

- Hva tenker du at du må gjøre?

- At jeg må gjøre ting annerledes. Men helt hva det er jeg skal endre på trenger jeg litt tid på å kunne fordøye og å være ærlig mot meg selv, sier Kalla.

Nordmann aktuell? Expressen spekulerer samtidig på om det er aktuelt med en retur til Sverige for den norske sprinttreneren, Arild Monsen. Monsen har vært trener for svenskene med suksess før.

- Det har jeg ikke hørt noe om. Og vi har ikke vært i kontakt. Men alle dyktige trenere er alltid interessante, og Arild har gjort en god jobb hos oss tidligere, sier Johan Sares.

Arild Monsen er også blant kandidatene til å ta over som norsk landslagstrener etter Trond Nystad denne sesongen.