- Alle tester ser fine ut

John Arne Riise fikk besøk av nærmeste familie på sykehuset.

|||(Dagbladet): Etter å ha blitt kjørt rett fra trening til sykehus i ambulanse for nærmere undersøkelser etter å ha pådratt seg en kraftig hjernerystelse, fikk John Arne Riise i kveld sykebesøk av den nærmeste familien på Ullevål.

Mor Berit Riise er sparsommelig med detaljer rundt sønnens tilstand, men er beroliget av at CT-undersøkelsen ikke viste tegn til indre blødninger eller bruddskader etter det voldsomme sammenstøtet med Espen Ruud på dagens landslagstrening.

- John Arne blir liggende på sykehuset for observasjon til tirsdag morgen. Alle tester ser fine ut og som legen har sagt så oppleves det nok mer dramatisk enn det er. Vi får bare ta tida til hjelp, sier hun til TV 2 Sporten.

Hendelsen har satt sine spor både hos familien og hos landslagskollegene, og lillebror Bjørn Helge Riise ble fritatt fra ettermiddagens pressemøte på Hotel Bristol for å være hos storebror Ullevål sykehus.

PÅ SYKEBESØK: Berit Riise og mannen Tormod var mandag kveld på sykebesøk hos John Arne Riise på Ullevål sykehus.Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
PÅ SYKEBESØK: Berit Riise og mannen Tormod var mandag kveld på sykebesøk hos John Arne Riise på Ullevål sykehus.Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet) Vis mer

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har ikke fått beskjed om annet enn at Fulham-spilleren er tilgjengelig til morgendagens kamp mot Portugal, men brorens hodeskade har gått hardt inn på yngstemann Riise.

-  Det er alltid dramatisk når noen i nær familie skader seg. Det krever bearbeidelse i etterkant, sier landslagslege Thor Einar Andersen, som kommer til å følge opp Bjørn Helge Riise inn mot morgendagens kamp.

- Bjørn Helge har pratet med John Arne der oppe og sett ved selvsyn hvordan det går med ham, og vi kommer til å holde ham løpende informert på hotellet om situasjonen. Vi er nødt til å jobbe videre med ham, og han må jobbe med seg selv, sier Andersen.

PREGET: Bjørn Helge Riise (t.v.) var sterkt preget av broren John Arnes hodeskade, og fikk fri fra ettermiddagens pressetreff for å dra på Ullevål sykehus på sykebesøk.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
PREGET: Bjørn Helge Riise (t.v.) var sterkt preget av broren John Arnes hodeskade, og fikk fri fra ettermiddagens pressetreff for å dra på Ullevål sykehus på sykebesøk.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer