Alle tippeligaklubbene granskes

Fotballforbundet har sett seg lei på at klubbene opererer med ulovlige spillerkontrakter. 19. november ble Brann anmeldt til domsutvalget for kontrakssnusk. Nå krever NFF fullt innsyn i kontraktene til samtlige tippeligaklubber.

Brann-formann Harald Schjeldrup sto i sommer fram på TV2 og innrømmet at Brann hadde tegnet doble kontrakter med flere spillere. Bergenserne valgte å legge alle kortene på fobundsbordet. Da saken ble behandlet i forbundsstyret 19. november, bestemte altså NFF å stevne Brann inn for sitt eget domsutvalg.

Bot

- Forbundet ser veldig alvorlig på saken, og ønsker å gi klubben maksimal straff, sier lovsjef i NFF Thor Grønnerud til Dagbladet.

Vinner NFF fram i domsutvalget, må Brann betale en bot på 150000 kroner. Dessuten vil Kjell Tennfjord, Harry Herstad og Lars Henrik Berge miste retten til å ha tillitsverv i ett år som følge av å ha inngått ulovlige avtaler med Raymond Kvisvik, Erlend Hanstveit og Kjetil Løvvik.

Men forbundet slår seg ikke til ro med dette.

- Vi har også sendt brev til samtlige elitesklubber, der vi ber dem om å innrapportere alt det de har sett av lignende tilfeller.

Flere tilfeller

Etter det Dagbladet vet, finnes det flere tilfeller av kontrakter som i beste fall ligger helt i gråsonen av regelverket. Stabæk har blant annet innrømmet at deres avtale med Martin Andresen ikke var korrekt godkjent av forbundet.

- Vi har ikke behandlet denne konkrete saken med Stabæk ennå, sier Grønnerud.

- Tror dere at dere vil avdekke flere ulovligheter enn det som har skjedd i Brann?

- Jeg håper ikke det.

- Men det går mange rykter?

- Ja, og jeg har jo hørt rykter om at det finnes flere tilfeller av ulovlige kontrakter, men jeg har ennå til gode å se dem.

Han tror at klubbene rydder opp hvis de må.

- En eller annen dag vil en jo bare møte seg sjøl i døra hvis en driver med ulovligheter.