Alle titter etter Petter

Petter Solberg er det naturlige midtpunktet i årets rally-VM. Men ingen av nordmannens sterkeste konkurrenter mener han er den store favoritten til å vinne et nytt VM-gull i rally.

MONACO (Dagbladet): Gullkampen kommer til å stå mellom kvartetten Petter Solberg (Subaru), Sebastien Loeb (Citroën), Marcus Grönholm (Peugeot) og Markko Märtin (Ford) - med Citroëns Carlos Sainz som en liten utfordrer.

I tillegg til de fem, ba Dagbladet i går Peugeots Freddy Loix, Fords Frangois Duval og Mitsubishis Gilles Panizzi om å trekke fram den største favoritten i årets VM.

- Mer motivert

Og de fleste nevner finske Marcus Grönholm, med Sebastien Loeb som en god nummer to.

Loeb, Markko Märtin og Marcus Grönholm holder seg selv som VM-favoritt. Det sier alt om selvtilliten.

Grönholm - verdensmesteren fra 2000 og 2002 - forsikrer da også overfor Dagbladet at han er ekstremt tent foran sesongåpningen i den 72. utgaven av verdens eldste VM-rally.

- Jeg er mer motivert enn noen gang: Vi har en ny bil, følelsen er god, og jeg gleder meg til å komme i gang igjen. Jeg har mye å rette opp fra i fjor. Det var en dårlig sesong, sier han til Dagbladet.

- La bilene snakke

Petter har aldri brydd seg om hva konkurrentene mener. Og gjør det heller ikke nå.

- Jeg bare smiler av hva de sier om meg. Nå skal vi la bilene stå for snakkinga, og så får vi se hvordan det går. Husk, det er mye taktikkeri inne i bildet, sier Petter Solberg.

I går hadde han fjerde beste tid på shakedown - og var godt fornøyd med tingenes tilstand.

MIDTPUNKT: Petter Solberg (nr. 6 fra høyre i første rekke) var det naturlige midtpunktet da førerne i årets rally ble presentert foran casinoet i Monte Carlo i går.