- Alle trenere ville vunnet gull med den stallen

Utfordrerne om suverene Molde.

(Dagbladet:) Rivaltrenerne bøyer seg i støvet etter at Moldes fenomenale sesong i kveld ble kronet med gull. Mens Molde by gjør seg klar for sin fjerde tittelfest på like mange år - tre seriemesterskap pluss ett cupgull siden 2011 - innser konkurrentene at de har en gigantisk jobb å gjøre for å tette luka.

- Det er bare å gratulere Molde med en kjempeprestasjon. Tor Ole Skullerud har gjort en kanonjobb, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Molde har den beste stallen og det beste laget, så jeg er ikke overrasket. Når det er sagt: De viser en enorm stabilitet, sier Vålerengas Kjetil Rekdal.

- Alle ville vunnet Den tidligere Molde-profilen sa allerede etter første serierunde, da Vålerenga ble sendt hjem fra Molde som slakt, at de hadde møtt årets klare gullfavoritt.

- Alle tippeligatrenerne ville tatt gull med den stallen Molde har, sier Rekdal til Dagbladet i kveld.

- Men om marginen hadde blitt like stor, er en annen sak. Og dette sier jeg ikke til forkleinelse for verken Molde, Tor Ole eller noen av de andre der oppe - de har gjort en god jobb. Og de har vært best hele veien, fastslår Rekdal.

- Nytt MFK-gull neste år Han mener Molde, som kan knuse flere rekorder utover høsten, er i en særstilling i norsk fotball akkurat nå.

- De er i den posisjonen Rosenborg var på sitt beste. De har spilt 24 ligakamper uten tap, og i tillegg er de i cupfinalen. Det vitner om en enorm stabilitet, og de har et fantastisk utgangspunkt for tida som kommer. De har en sunn økonomi, de har en stall som er bygd opp over tid, og de har bra backing finansielt. Og de klarer å bruke pengene de rår over smart. For Molde har også solgt bra, påpeker Rekdal.

Han nøler ikke et sekund med å utrope Molde til gullfavoritt også i 2015.

IKKE OVERRASKET: Molde tok seks av seks poeng mot Vålerenga, som de har gjort mot en rekke andre lag. Dermed er gullet i boks fire runder før slutt. Kjetil Rekdal (t.v.)  er imponert over måten klubben har bygget seg opp på. Foto: NTB scanpix
IKKE OVERRASKET: Molde tok seks av seks poeng mot Vålerenga, som de har gjort mot en rekke andre lag. Dermed er gullet i boks fire runder før slutt. Kjetil Rekdal (t.v.) er imponert over måten klubben har bygget seg opp på. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ja, ja. Det er klart. Ingen er i nærheten. Det skal skje fryktelig mye med noen av oss andre, eller med dem, for at det skal bli annerledes. De har også den fordelen at de kan hente hvem de vil, sier Rekdal.

«Ulovlig» margin Kåre Ingebrigtsen mener Rosenborg må bruke erkerivalens dominans som et spark i baken:

- For oss betyr dette at vi må skjerpe oss. Vi må bli bedre. Det er uaktuelt at de skal vinne serien neste år med så mange poeng som nå. Det er ikke lov, sier RBK-treneren.