Alle trodde Zuccarello skulle starte for Rangers i natt. Så kom kontrabeskjeden

3-6 for Toronto Maple Leafs.

SKADET: Mats Zuccarello Aasen var ikke på isen da New York Rangers gikk på en smell hjemme mot Toronto Maple Leafs i sesongens første hjemmekamp. Her fra kampen mot Columbus Blue Jackets. Foto: AP Photo/Jay LaPrete/NTB Scanpix
SKADET: Mats Zuccarello Aasen var ikke på isen da New York Rangers gikk på en smell hjemme mot Toronto Maple Leafs i sesongens første hjemmekamp. Her fra kampen mot Columbus Blue Jackets. Foto: AP Photo/Jay LaPrete/NTB ScanpixVis mer

New York Rangers tapte 3-6 mot Toronto Maple Leafs på hjemmeis søndag kveld, uten Mats Zuccarello på laget. Nordmannen forlot isen med skulderskade etter oppvarmingen

Dramatikk oppsto for Mats Zuccarello da New York Rangers skulle spille sin første hjemmekamp for sesongen.

Nordmannen varmet opp sammen med resten av laget og det virket som om han skulle spille sammen med Carl Hagelin og nykommeren Kevin Hayes. Men rett før kampen startet kom beskjeden om at Zuccarello var ute av lagoppstillingen. Svenske Jesper Fast tok osloguttens plass.

Dermed måtte han se Toronto Maple Leafs spolere Rangers sin hjemmeåpning fra tribunen. Gjestene vant 6-3 og savnet av Zuccarello i vertenes overtallsspill var åpenbart.

Hovedtrener Alain Vigneault ville ikke si mye om nordmannens skadeomfang da han møtte pressen etter kampen.

- Vi får vite mer om statusen hans i morgen, sa Vigneault.

Skulderskade Nordmannen fikk seg en smell i oppgjøret mot Columbus Blue Jackets natt til søndag norsk tid og måtte forlate isen med en vond skulder i første periode. Likevel kom Zuccarello tilbake i starten av andre periode og fullførte kampen.

Da Vigneault holdt pressekonferanse to timer før nattens kamp sa han at Zuccarello var blant spillerne som slet med skade før start og muligens måtte stå over. Under oppvarmingen virket nordmannen litt rusten og ikke helt komfortabel med den høyre armen.

Selve kampen ble et mareritt for Rangers som i perioder ble overkjørt. Blåtrøyene hadde ikke sluppet inn et eneste mål i undertall på ni forsøk denne sesongen, men mot Toronto kom det to. New York-laget har nå tapt sin første hjemmekamp i de fire siste sesongene.

Fem av seks mål kom i andre periode og Madison Square Garden var nesten tom da sluttsignalet gikk.

Et av Rangers' få lyspunkter var Rick Nash som scoret sitt fjerde mål på tre kamper. Superstjernen forlot kampen i tredje periode for å være sammen med sin kone som skal føde.

Kontrakt Hvis Zuccarello ikke klarer å holde seg skadefri vil han stille med dårlige kort på hånden når han skal forhandle om ny kontrakt etter nyttår.

Nordmannens agent Craig Oster sa tidligere i helgen at partenes førsteprioritet er å sørge for at Zuccarello blir i New York.

- Rangers har gitt uttrykk for at de vil beholde Mats og Mats er fornøyd i Rangers og håper vi kan forhandle oss til en kontrakt med dem, sa Oster til NTB.

New York spiller sin neste kamp mot naborivalen New York Islanders natt til onsdag norsk tid.

(NTB)