Alle tror de berger plassen

Selvsagt. Se hva lokalavisene skriver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Som Dagbladet.no viste Kjetil Rekdal i dag, og som RBK-spiss Frode Johnsen påpekte etter kampen mot Brann i går kveld:

Sesonginnspurten er merkelig. Bunnlagene vinner, topplagene taper. De eneste lagene som avga poeng i går, var Brann og Lyn, som ligger trygt på øvre halvdel av tabellen.

Følgelig er optimismen stor i lokalpressen i dag.

Lyn-Tromsø 0-1

Lyn sløste med sjansene i går, og spilte seg ut av gullkampen. Trener Henning Berg fortsetter å avvise at dette er noe han har tenkt på.

- Det er dere som snakker om gull. Vinner vi de to siste tar vi medalje, sier han til Dagsavisen.

Like lite vil han innrømme at han tenker på at Royal League-plassen også står i fare.

- Det tenker vi ikke på. Vi konsentrerer oss om å ta poeng i de to siste kampene, sier en fokusert Berg.

ALLE FÅR: Alle lagene som er truet av nedrykk plukker jevnt og trutt med poeng i serieinnspurten. Her takker FFKs Hans Erik Ramberg (t.v.) og Raymond Kvisvik Molde-spillerene Daniel Berg Hestad og Marcus Andreasson for kampen. Foto: Scanpix
ALLE FÅR: Alle lagene som er truet av nedrykk plukker jevnt og trutt med poeng i serieinnspurten. Her takker FFKs Hans Erik Ramberg (t.v.) og Raymond Kvisvik Molde-spillerene Daniel Berg Hestad og Marcus Andreasson for kampen. Foto: Scanpix Vis mer

I Tromsø hyller man naturligvis Benjamin Kibebe. Svensken reddet en gedigen Lyn-sjanse på streken før han headet inn kampens mål.

Og han har også har lagt merke til at det er bunnlagene som gjør det best for tida.

- Dette var en veldig, veldig viktig seier. De andre bunnlagene tar jo poeng, så da må vi også, sier Kibebe til Nordlys.

Neste utfordring for «Gutan» heter Roma. Og etter noen timers forsinkelser på grunn av datatrøbbel i dag tidlig, er Roma-kampen nå utsolgt, melder Bladet Tromsø.

Tromsø kan også fortelle at TIL-keeper Lars Hirschfeld er en av flere aktuelle erstattere for Ali Al-Habsi i Lyn-målet neste sesong.

RBK-Brann 4-1

Rosenborg har fått fart på maskineriet, og stemningen er høy i trønderhovedstaden. En av heltene heter Per Ciljan Skjelbred, og er bare 18 år gammel. Slikt blir det selvsagt overgangsprat av. Det vil ikke direktør Rune Bratseth høre noe av foreløpig.

- Per har ikke noe å gjøre i utlandet nå, sier Bratseth til Adresseavisen.

Fulham og Everton var representert på Lerkendal, men de var i følge med Per Bjarte Hanstveit, faren og agenten til Brann-spiller Erlend. Og Hanstveit junior er blant de aktuelle salgsobjektene, bekrefter far overfor Bergens Tidende.

- Det er positivt at og kjekt at folk følger med. Men jeg jobber for å vinne serien med Brann, og får ta alt annet når det én gang kommer, sier 24-åringen selv.

Viking-VIF 0-0

Viking-trener Roy Hodgson var fornøyd med at laget hans holdt serielederne i kne, og nesten ikke slapp til målsjanser.

- Vi var solide bakover, og Brede Hangeland spilte en ny god kamp, sier han til Rogalands Avis.

Viking-spillerne er mest opptatt av hva de burde. Peter Kopteff mener Viking burde vært i gullkampen, Allan Gaarde mener laget bør våge mer, mens Toni Nhleko mener han burde ha scoret.

Vålerenga har - mer eller mindre frivillig - spekulert i hva som skal til for å ta seriegullet. Kjetil Rekdal sier til Dagbladet.no i dag at han tror de kan vinne serien selv om de taper de to siste kampene.

Aftenpostens fotballkommentator Bertil Valderhaug trekker fram Magne Hoseth, og mener nordmøringen er tilbake i en form som kan avgjøre sesonginnspurten.

«Det velkjente steget, driven, dragene, fintene og den geniale pasningspresisjonen gledet trener Kjetil Rekdal og alle andre med VIF-hjerte som hadde tatt turen til Stavanger,» skriver kommentatoren.

Odd-Ham-Kam 2-2

Da Odds Sebastian Henriksson, som er på vei bort fra klubben, utliknet på overtid scoret han «det som kan bli den viktigste Odd-scoringen etter opprykket i 1997», skriver Telemarksavisa

- Det har vært en fin tid i Odd. Om dette poenget er nok til å føle oss sikre vet jeg ikke. Deilig var det imidlertid for vi presset hardt på slutten, sier Henriksson.

Ham-Kam-trener Ståle Solbakken er selvsagt ikke glad for at trepoengeren glapp på overtid, men tror likevel at plassen er berget.

- Jeg har en god følelse. Det kommer til å gå bra til slutt. Vi klarer oss, men det blir ikke avgjort før i siste runde. Jeg har alltid rett i sånne ting. Og det får jeg nå også, sier Solbakken til Hamar Arbeiderblad.

FFK-Molde 1-1

Også i Fredrikstad handler det om de små poengene som kan berge livet i Tippeligaen. FFK fikk ett da innbytter Martin Wiig utliknet til 1-1 mot Molde.

- Seieren i Bodø og poenget nå gjør at vi fortsatt har håp om å berge plassen, sier Wiig til Fredrikstad Blad.

Molde hadde flere sjanser til å avgjøre, og er nok mindre fornøyd med resultatet enn FFK.

- Jeg er veldig skuffa over at vi ikke greide å avgjøre dette lenge før Fredrikstad fikk sin sjanse. Vi hadde flere muligheter til å lede med to eller tre mål, men greide ikke sette sjansene våre, sier kaptein Daniel Berg Hestad til Romsdals Budstikke.

OPTIMISTER: Både i Od Grenland og Ham-Kam tror man på å berge plassen i Tippeligaen etter gårsdagens poengdeling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer