Tour de Ski 2017: Den nordiske seierskampen

Alle tror Nilsson er elendig i monsterbakken. Nå avslører hun årsaken til den mystiske kollapsen i fjor

Heidi Weng er herved advart. Stina Nilsson er mye bedre i monsterbakken enn folk flest tror. Kaffe, allergi og mageproblemer i fjor har fått konkurrentene til å undervurdere henne.

AVGJØRES I DAG: Stina Nilson leder Tour de Ski sammenlagt, men Heidi Weng og Krista Pärmäkoski vil gi svensken kamp om sammenlagtseieren i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AVGJØRES I DAG: Stina Nilson leder Tour de Ski sammenlagt, men Heidi Weng og Krista Pärmäkoski vil gi svensken kamp om sammenlagtseieren i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Kvinnenes finale starter klokka 11.30. Mennene går klokka 15.30.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Sjelden har det vært mer åpent om Tour de Ski-seieren på kvinnesiden før den avsluttende etappen i dag. Stina Nilsson leder 20 sekunder foran Heidi Weng og 54 sekunder foran Krista Pärmäkoski før monsterbakken i Val di Fiemme.

En av dem vil vinne Tour de Ski for første gang og skrive seg på den eksklusive lista sammen med Virpi Kuituinen, Charlotte Kalla, Justyna Kowalczyk, Marit Bjørgen og Therese Johaug.

- Krista blir tøff å slå, men det kan Stina også bli. Hun var seks minutter bak Therese i fjor, men man vet aldri, sier Weng til Dagbladet.

- Jeg frykter Pärmäkoski mer enn Nilsson. Hun blir hard å slå opp den bakken, sier kvinnelandslagstrener Roar Hjelmeset.

Varierende tall

Årsaken er at Nilsson var håpløst langt bak i monsterbakken i fjor, mens den finske jenta regnes som en habil klatrer. Det er en sannhet med modifikasjoner:

I fjor var Pärmäkoski godt over minuttet bak Weng i Alpe Cermis-bakken (1.19). Det finske håpet ble også slått med over minuttet av Ragnhild Haga og Kerttu Niskanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer