Alle unner Odd-Bjørn gullet

- Veldig, veldig fortjent.

SAPPORO (Dagbladet.no): Med dagens gull på fem-mila i Sapporo har Odd-Bjørn Hjelmeset skaffet seg friplass på distansen i neste VM i tsjekkiske Liberec i 2009.

For Hjelmeset er utfordringen at den går i fristil.

- Det er like sannsynlig at Odd-Bjørn går den som at Lars Berger skal gå 15-kilometeren han har friplass på i klassisk, fleiper landslagstrener Morten Aa Djupvik etter at fem-milsgullet er sikret.

Men før de er i Liberec og faktisk må ta stilling til om Odd-Bjørn skal gå der eller ikke, jubler alle sammen med gullvinneren fra årets VM-fem-mil.

- Like god på alle distanser

- Det er utrolig moro, Odd-Bjørn fortjener et individuelt gull. Frode har så mange. Jeg unner Odd-Bjørn dette, sier samme Djupvik.

I Oberstdorf for to år siden spurtet Hjelmeset inn til bronse, bak Frode Estil og Anders Aukland. Denne gangen var det Hjelmesets tur til å spurtvinne etter fem tunge mil i løssnøen på Shirahatayama stadion.

I dag lyktes ikke den tredje norske medaljevinneren fra Oberstdorf, men Anders Aukland var i fyr og flamme da han kom seg i mål til en 16. plass.

ØYEBLIKKET: Her blir Odd-Bjørn Hjelmeset verdensmester. For andre gang dette mesterskapet, for tredje gang i karrieren - men for første gang individuelt. Veldig fortjent, mener alle i skimiljøet. Foto: EPA
ØYEBLIKKET: Her blir Odd-Bjørn Hjelmeset verdensmester. For andre gang dette mesterskapet, for tredje gang i karrieren - men for første gang individuelt. Veldig fortjent, mener alle i skimiljøet. Foto: EPA Vis mer

- Utrolig gøy at de klarte det. Kjempegøy for laget at det ble dobbelt norsk, sier Aukland, før han avslører at han, som alle andre, unner Hjelmeset dette gullet.

- Jeg syns det var gøy at Odd-Bjørn klarte det. Jeg er kjempeimponert over hva han får til. Han er like god på alle distanser, bare det går i klassisk.

- Nesten oppnådd alt

Også sportssjef Åge Skinstad snakket høyt om fortjente gull i dag. Med det mente han ikke at Frode Estil ikke fortjente gull, men fordi Hjelmeset har vært med så lenge uten å gå helt til topps, syntes sportssjefen at det var ekstra moro at Odd-Bjørn var best.

- Vi har snakket om fortjente gull tidligere i dette VM. Northug etter sprinten, Svartedals sprintgull etter å ha vært verdens beste klassiske sprinter i fire år. Jeg tror Odd-Bjørn tok sin første bronsemedalje i 99, og da å krone det med et gull på fem-mila i klassisk her, i en skikkelig øvelse. Du har nesten oppnådd alt da, sier en jublende glad sportssjef, Åge Skinstad.

- Jeg er glad for at den beste vant, og i dag var det like forhold og en fair konkurranse for alle, sier Skinstad.

HOPPENDE GLAD: Odd-Bjørn Hjelmeset hadde krefter igjen i beina til et par skikkelige seiershopp på pallen etter gulløpet. Foto: REUTERS
HOPPENDE GLAD: Odd-Bjørn Hjelmeset hadde krefter igjen i beina til et par skikkelige seiershopp på pallen etter gulløpet. Foto: REUTERS Vis mer
Alle unner Odd-Bjørn gullet
Alle unner Odd-Bjørn gullet