Alle unner Odd-Bjørn gullet

- Veldig, veldig fortjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAPPORO (Dagbladet.no): Med dagens gull på fem-mila i Sapporo har Odd-Bjørn Hjelmeset skaffet seg friplass på distansen i neste VM i tsjekkiske Liberec i 2009.

For Hjelmeset er utfordringen at den går i fristil.

- Det er like sannsynlig at Odd-Bjørn går den som at Lars Berger skal gå 15-kilometeren han har friplass på i klassisk, fleiper landslagstrener Morten Aa Djupvik etter at fem-milsgullet er sikret.

Men før de er i Liberec og faktisk må ta stilling til om Odd-Bjørn skal gå der eller ikke, jubler alle sammen med gullvinneren fra årets VM-fem-mil.

- Like god på alle distanser

- Det er utrolig moro, Odd-Bjørn fortjener et individuelt gull. Frode har så mange. Jeg unner Odd-Bjørn dette, sier samme Djupvik.

I Oberstdorf for to år siden spurtet Hjelmeset inn til bronse, bak Frode Estil og Anders Aukland. Denne gangen var det Hjelmesets tur til å spurtvinne etter fem tunge mil i løssnøen på Shirahatayama stadion.

I dag lyktes ikke den tredje norske medaljevinneren fra Oberstdorf, men Anders Aukland var i fyr og flamme da han kom seg i mål til en 16. plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer