- Alle våre tanker og bønner går til Jonathan

Truffet av lynet under fotballkamp.

TRUFFET AV LYNET: Nordsjællands Jonathan Richter (foran) ble truffet av lynet i en treningskamp mot Hvidovre i går kveld. Nå holdes 24-åringen i kunstig koma. Foto: Aris Messinis / AFP.
TRUFFET AV LYNET: Nordsjællands Jonathan Richter (foran) ble truffet av lynet i en treningskamp mot Hvidovre i går kveld. Nå holdes 24-åringen i kunstig koma. Foto: Aris Messinis / AFP.Vis mer

(Dagbladet.no): Det var i en treningskamp mot Hvidovre i går kveld at Nordsjælland-spilleren Jonathan Richter ble truffet av lynet.

24-årigen ligger nå i respirator, hvor han holdes kunstig i koma.

- Alle våre tanker og bønner går nå til Jonathan, hans familie og nærmeste. Vi vet at hans fantastiske fysikk og form kan være en hjelp i den tragiske situasjon Jonathan plutselig så meningsløst og urettferdig befinner seg i, skriver klubbeier Allan K. Pedersen på Nordsjællands hjemmeside.

- Det eneste vi kan sørge for i denne situasjonen er at han får best mulig hjelp, skriver klubbeieren.

Richters kroppstemperatur er nedkjølt til 34 grader, og tilføres sovemedisin.

- Vi holder ham nedkjølt etter de gjeldende regler som følger ved et hjertestopp, sier overlege ved Hvidovre sykehus; Morten Lind, til Danske TV 2, ifølge Politiken.

Flere spillere rundt Richter ble veltet overende av de mektige naturkreftene.

Alle kom fra det uten større skader.

Spillerne som opplevde hendelsen ble raskt tilbudt hjelp av to krisepsykologer som kom til stedet.

- Det er forferdelig å høre, sier landslagsassistent Peter Bonde til Ekstra Bladet.

- Man har hørt om det før, og dette bekrefter bare at man skal stoppe å spille fotball umiddelbart hvis det tordner, sier Bonde.

Jonathan Richter er lagkamerat med Patrice Bernier, som tidligere har spilt for Moss og Tromsø i Norge. I Nordsjælland spiller også Benjamin Kibebe, med fortid i Tromsø og Moss.