Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle ventet på at han skulle bli blant verdens beste

Kunne blitt like god som Messi og Ronaldo, mener Veland.

(Dagbladet): Malaga står med tre strake seire og null baklengsmål etter tre runder i Champions League.

De spanske debutantene er det eneste laget som ikke har sluppet inn mål - og vant i går 1-0 mot selveste Milan.

- Graden av suksess er jeg overrasket over. Da gruppa ble trukket var jeg usikker på Malaga, men de har vist at de virkelig vil gjøre det bra, sier C More-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

HELT I BETIS: Joaquin Sanchez feirer cupseier mot Osasuna i 2005. Foto: REUTERS/Susana Vera
HELT I BETIS: Joaquin Sanchez feirer cupseier mot Osasuna i 2005. Foto: REUTERS/Susana Vera Vis mer

- For halvannet år siden lå Malaga nederst i serien i Spania, mens Milan ledet i Italia, sier Veland.

I gårsdagens 1-0-seier ble Joaquin Sanchez Rodriguez (31) matchvinner med sin scoring etter 64 minutter. Kantspilleren med 51 landskamper var et av de største talentene i Spania da han slo gjennom i Betis på starten av 2000-tallet. I 2006 ble han solgt til Valencia for 25 millioner euro, som tilsvarer 186 millioner kroner etter dagens kurs.

- Potensiale som Messi og Ronaldo
Det var den høyeste summen Valencia noen gang hadde betalt for en spiller.

- Det var litt overraskende at han havnet i Valencia. De var riktignok en storklubb, men han kunne havnet i både Real Madrid, Barcelona, Serie A eller Premier League. Han var ekstremt god i Betis-perioden. En hel fotballverden ventet på at han skulle bli blant de beste spillerne i verden, og at han skulle ta det neste steget, sier Veland.

FIASKO I VM: Joaquin bommet på straffe da Spania røk ut av VM i 2002 mot Sør Korea. Spania tapte 5-3 etter straffekonkurranse. Foto: REUTERS/Oleg Popov
FIASKO I VM: Joaquin bommet på straffe da Spania røk ut av VM i 2002 mot Sør Korea. Spania tapte 5-3 etter straffekonkurranse. Foto: REUTERS/Oleg Popov Vis mer

- Hvor god kunne han blitt?

- Han kunne blitt blant verdens beste i sin posisjon. Talentet var enormt, og jeg mener han kunne blitt like god som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo hvis utviklingen fortsatte og alt stemte, sier Veland.

Joaquin spilte i Valencia fra 2006 til 2011, men ble aldri den kantspilleren mange forventet at han skulle bli.

Nedtur i Valencia
- Hva skjedde?

NEDTUREN: Joaquin var et av de største talentene i Spania - men karrieren gikk nedover etter overgangen til Valencia i 2006. Foto: REUTERS/Heino Kalis
NEDTUREN: Joaquin var et av de største talentene i Spania - men karrieren gikk nedover etter overgangen til Valencia i 2006. Foto: REUTERS/Heino Kalis Vis mer

- Han kom til Valencia som hadde hatt suksess i Champions League og vunnet serien i 2001/02 og 2003/04, men klubben fikk en nedtur omtrent samtidig som han kom. Helt i starten av Valencia-perioden var han god, men de siste sesongene dabbet det av, sier Veland.

Sommeren 2011 ble Joaquin hentet til Malaga.

- Det var en smart signering, og han har virkelig fått en ny vår i klubben. Nå er han i kanonform i en alder av 31 år og spiller bedre enn på lenge. Han er en av de som virkelig drar lasset. Joaquin er fra regionen, og er etter min mening en hyggelig person utenfor fotballbanen. Spilte han ikke fotball, ville han vært komiker. Sammen med Santi Cazorla er han den hyggeligste jeg har intervjuet, sier Veland.

KONGE I MALAGA: Joaquin ble matchvinner mot Milan i går. Han ble også matchvinner mot Valladolid i helga. Foto: EPA/JORGE ZAPATA
KONGE I MALAGA: Joaquin ble matchvinner mot Milan i går. Han ble også matchvinner mot Valladolid i helga. Foto: EPA/JORGE ZAPATA Vis mer

Malaga ble i 2010 kjøpt opp av Sjeik Abdullah Al-Thani - og mange spådde at et nytt Manchester City eller Paris Saint-Germain ble født. Inntoget av rikmannen fra Qatar startet med at han spyttet inn penger i klubben - men senere sa det stopp. Det endte med ubetalte regninger og klubben ble truet med utkastelse ut fra både serie og Champions League.

- Tok nesten knekken på klubben
Etter en turbulent sommer med kaos i klubben, har Champions League-debutantene åpnet sesongen på en god måte. De er nummer tre i La Liga og ubeseiret i CL-gruppespillet.

- Mange trodde Malaga skulle handle verdensstjerner, og bli et nytt PSG med ubegrensede midler. Etter at sjeiken stoppet å gi penger til klubben ble det fullstendig kaos. Det tok nesten knekken på hele klubben. Tingene er i ferd med å roe seg nå, og sjeiken har ordnet opp i noe av de økonomiske problemene klubben har hatt, sier Veland.

- Spanske medier skriver i dag at manager Pellegrini sitter i møte med sjeiken og at han skal ha vært på stadion for å se laget i går. Det vil i så fall være første gang siden februar 2011 at han er på plass for å se laget spille. Dette kan være gode nyheter for klubben, sier Veland.

Nesten allerede videre
- Hvor langt kan Malaga nå i Champions League?

- Etter den gode starten er de nesten klare for 8-delsfinale. Jeg vil ikke ha for store forventninger til dem, men med en heldig trekning kan de klare semifinale eller finaleplass. Dette er en klubb som viser enorm framgang, sier Veland.