Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle vet at dop brukes

- Jeg slutter heller med sykling enn å dope meg. Jeg har god moral på dette, sier sykkelproffen Ole Sigurd Simensen (26). Verken han eller Dag Otto Lauritzen har blitt tilbudt dop i løpet av karrieren.

Dag Otto Lauritzen var sykkelproff i 10 sesonger, og er eneste nordmann med etappeseier i Tour de France. Han er rystet over det som nå har skjedd.

- Dette er tragisk. Jeg kjenner meg ikke igjen i det hele tatt, og jeg er sterk motstander av doping, sier han til Dagbladet. Lauritzen tviler på at det er mer dop i sykling enn i andre idretter.

Den sveitsiske idrettslegen Gerald Gremion er imidlertid uenig med Lauritzen.

- 99 prosent av alle profesjonelle syklister doper seg. Totalt er det mellom 400-500 syklister som ødelegger helsa si ved å misbruke forbudte stoffer, sier han til en fransk avis. Disse utsagnene tilbakeviser Lauritzen kategorisk.
- Slike uttalelser er tøvete. I løpet av mine 10 år som syklist ble jeg aldri tilbudt dop. Jeg kjenner mange syklister, og vi har sterke holdninger mot denne formen for juks. Min nære venn Greg LeMond er svært prinsippfast på dette punktet, og han vant jo Tour'en sammenlagt, sier Lauritzen.

Ole Sigurd Simensen er inne i sitt første år som proffsyklist, men tar avstand fra alt som heter doping.

- Jeg sykler på et lite lag (Agro-Adeler), og har aldri vært borti doping. Doping er juks, og det ville vært lite tilfredsstillende å vinne hvis jeg vant på uærlig vis, sier Simensen til Dagbladet.
Han vet at enkelte syklister har dopet seg, men årets Tour de France-bombe er et sjokk også for han.

- Alle vet at det eksisterer, men dette var drøyt. Omfanget er jo enormt, sier Simensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media