VIL LAGE TRØBBEL: Caroline Graham Hansen tror Norge går til OL etter kvaliken. Men først skal hun lage trøbbel for Sverige i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VIL LAGE TRØBBEL: Caroline Graham Hansen tror Norge går til OL etter kvaliken. Men først skal hun lage trøbbel for Sverige i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Alle vet hvor stort OL er, det er jo større enn VM

I fjor sommer satt hun hjemme med vondt kne da Norge spilte VM. I august tror Caroline Graham Hansen hun spiller OL i Rio.

ROTTERDAM (Dagladet): - Jeg har så stor tro på dette laget at jeg jeg kan like godt si det er vi som favoritter. Ja, jeg tror vi klarer det, sier Caroline Graham Hansen til Dagbladet.no.

Men lett blir det ikke. Bare jevnt. Hadde du spillt OL-kvalifiseringen her i Nederland fire ganger er det meget sannsynlig at du hadde kommet opp med fire forskjellige vinnere. Så det er detaljene som vil avgjøre, og kvaliteten som skaper de matchavgjørende øyeblikkene.

På topp har Norge to 20 år gamle jenter som kan fikse det.

- Og så har vi stor fart på kantene, ikke glem det, sier Caro.

- Klarer vi å være så presise som vi ønsker skal vi lage mye trøbbel for Sverige i den første kampen.

Da Norge spilte sin siste landskamp mot Frankrike på La Manga i slutten av januar tapte vi 1-0 på straffe for verdens tredje beste kvinnelandslag. Problemet i den kampen var først og fremst ikke resultatet, men mangelen på gode angrep og målsjanser. Og mye av det skyldtes at Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen ikke fant ut av arbeidsfordelingen på topp.

Den koden må være løst i kveld.

- Vi har pratet om det, forklarer Caro. - Det er kanskje mest naturlig at jeg er den som møter, men det viktigste er ikke hvem som gjør hva. Men at vi jobber tett sammen og truer forskjellige rom. Og så tror jeg det blir mye bakrom mot Sverige, de står høyt og stoler på egne ferdigheter. Det kan bety mange tidlige baller inn bak dem.

- Og da er det viktig å være våken helt på topp, ha minst en spiller som hele tida ligger der.

- Ja, når de pasningene slås er det viktig å være på hugget. Vi må sørge for at en av oss (Ada) er der oppe.

Caroline Graham Hansen får starte der hun liker seg best, inne i banen, fordi Isabell Herlovsen ennå ikke er matchklar. Hadde LSK-jenta vært det ville Wolfsburg-proffen blitt flyttet ut på kanten og Herlovsen vært makker til Hegerberg. Og sant nok er det i kantrollen Caro har spilt sine beste landskamper.

Fordi hun stort sett har spilt der.

- Men det er inne i banen jeg mener jeg kommer best til rette, sier Caroline Graham Hansen. - Det er det som er posisjonen min.

- Hvor stort er dette?

- Veldig stort. Spesielt for meg som ikke fikk spille VM. Men alle vet hvor stort OL er, det er jo større enn VM. Og derfor er vi veldig klare på å fikse dette.

- Tre veldig jevne lag?

- Ja, og som alle har sine styrker. Jeg er spent og litt usikker på hva Sveits har å komme med, de kjenner jeg ikke så godt, mens jeg vet at Nederland har veldig gode spisser. Og svenskene, vel, de føler vi at vi kan.

- Og da er det bare å slå dem?

- Vi har i hvert fall stor tro på oss selv, sier Caroline Graham Hansen.