Alle vil ha en bit av Burre

SHIGA KOGEN (Dagbladet): Hårfine Hans-Petter Buraas har sklidd inn i alpintoppen og blitt medieyndling og publikumsfavoritt på et blunk. Men nå må selv ja-mannen Burre begynne å si nei.

- Det ble såpass mye kjør etter Kitzbühel at jeg var nødt til å si stopp, sier Burre.

Det var i Kitzbühel i slutten av januar at han for alvor inntok verdenstoppen. Buraas tok andreplass i slalåm, og han tok alpelandsbyen med storm.

Da han kom hjem til Norge, var medienes OL-oppkjøring i den heiteste innspurten - og det ble Burre i alle kanaler.

Misforstått spøk

- Jeg syntes ikke jeg kunne si ja til noen intervjuer og nei til andre. Men jeg måtte jeg ta et standpunkt og ble nødt til å legge bånd på meg selv, sier slalåmkometen.

Han måtte også veie ordene sine noe mer nøyaktig. Burre er en talemaskin der spøk og alvor kommer litt om hverandre.

- Jeg har skjønt at jeg må passe meg bedre. Det kan gå galt når journalistene ikke forstår humoren min.

Første lærepenge fikk han da han i et intervju like før OL snakket om sine egne og snowboardguttas røykevaner. Med et flir om munnen meldte Burre at forskjellen på han selv og snøbrettfolket, var at de røyket 20 om dagen mens han nøyde seg med ti.

Det er naturligvis tøv, men journalisten fikk ikke formidlet fliret til Burre. Dermed måtte han gå noen runder i etterkant.

Men nå handler det først og fremst om slalåmrennet i morgen. I sitt første OL stiller Hans-Petter Buraas som en av de heiteste gullkandidatene.

Sponset hår

- Det er en del folk rundt meg som frykter at jeg ikke skal takle det forventningspresset. Men det tror jeg går greit. Alt som finnes av press har jeg lagt opp til selv, sier Burre, som har inntatt Japan med signalrødt hår.

For øvrig rettighetsbelagt og betalt av stort norsk kjendismagasin.

Og målet med Japan-oppholdet er klart:

- Jeg går for gull.

Litt av en overgang


Da trenger du ikke være sosionom eller medieforsker for å skjønne at det vil eksplodere rundt Hans-Petter Buraas. Det må i så fall være en overgang for en alpinist som var totalt ukjent for et halvt år siden.

- Jeg bryr meg ærlig talt ikke så mye om det. Jeg har andre verdier og andre mål med det jeg driver med enn å få status og et kjent ansikt, sier Burre.

HET FAVORITT: Målet med Japan-oppholdet er klart: Jeg går for gull, sier Hans-Petter Buraas.
Hans-Petter Buraas