Alle vil ha en bit av Contador

Gjør Tour de France-comeback etter dopingdommen.

TILBAKE I MANESJEN: Alberto Contador omringet av pressefolk under en pressekonferanse i formiddag. Spanjolen er tilbake i Tour de France-sirkuset etter en utestengelse som følge av en dopingdom. Foto:  REUTERS/Benoit Tessier/NTB Scanpix
TILBAKE I MANESJEN: Alberto Contador omringet av pressefolk under en pressekonferanse i formiddag. Spanjolen er tilbake i Tour de France-sirkuset etter en utestengelse som følge av en dopingdom. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Alberto Contador blir sett på som den største Tour de France-utfordreren til britiske Chris Froome, til tross for at formkurven til de to har pekt i to forskjellige retninger. Froome er inne i en strålende sesong, samtidig som Contador går gjennom en av sine svakeste sesonger noensinne.

For noen uker siden i Critérium du Dauphiné var det Chris Froome som gikk til topps, hele 4 minutter og 27 sekunder foran Alberto Contador som avsluttet på en skuffende 10. plass. Tidsdifferansen skremmer likevel ikke spanjolen, som er har planer om å gi Froome kamp.

- Hvis jeg ikke trodde at jeg kunne slå ham (Chris Froome) ville jeg ikke funnet motivasjonen til å være her i dag, sier Contador ifølge Cyclingnews.

90 prosent - Det er vanskelig å si hvor jeg står nå. Det vil bli klarere når rittet starter. Jeg vil si at jeg er omtrent på 90 prosent i øyeblikket, noe som er akkurat hvor jeg ønsker å være når du ser på vanskelighetsgraden på årets ritt, sier Contador.

At Froome presterer bedre enn Contador har vært melodien denne sesongen, briten gjorde det bedre i både Tour of Oman og Tirreno-Adriatico. Contador tror også at andre kan blande seg inn i kampen om sammenlagtseier i Touren.

- Det er mange flere skuespillere i denne filmen, det er helt sikkert, sier Contador.

INGEN TVIL: Johan Kaggestad tror Alberto Contador er ren nå.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
INGEN TVIL: Johan Kaggestad tror Alberto Contador er ren nå. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Det var mange som ville ha en bit av sykkelstjernen under dagens pressekonferanse, og presserommet som ble tatt i bruk skal ha vært stappfullt. Contador var den eneste av rytterne på Saxo-Tinkoff som stilte opp, et tydelig tegn på hvem som er sjefen i laget. Spanjolen gjør som kjent comeback i Touren etter dopavsløringen i 2010.

Deilig å være tilbake Under Tour de France i 2010 avla Contador en positiv dopingprøve med spor etter astmamedisinen clenbuterol. I februar i fjor ble sykkelstjernen dømt, og straffen var ferdig sonet 6. august.

Tour de France-seieren i 2010 ble han fratatt på grunn av dopingavsløringen (Andy Schleck ble tildelt seieren). Giro d'Italia-triumfen året etter ble også fratatt. Alberto Contador hevder at det ikke er annerledes å være tilbake etter suspensjon.

- Det er ikke stor forskjell fra andre år. Planen er å gjøre det best mulig.

Nå gleder 30-åringen seg over å være tilbake i Tour de France-sirkuset.

- Det er helt sikkert deilig å være tilbake i det største løpet i verden. Det er femte gang jeg kjører Touren, og jeg vil yte mitt beste, sier Alberto Contador.

- Ren nå Alberto Contador har hele tiden hevdet sin uskyld, men har gitt opp kampen om å få omgjort dopingdommen. Sykkelekspert Johan Kaggestad er usikker på om folk vil ha tillit til om Alberto Contador er ren dersom han skulle gå til topps i årets Tour.

SKEPTISK: Henrik Alpers, redaktør for sykkelbladet Landevei, har ikke tillit til Alberto Contador etter dopavsløringene i 2010. Foto: Privat
SKEPTISK: Henrik Alpers, redaktør for sykkelbladet Landevei, har ikke tillit til Alberto Contador etter dopavsløringene i 2010. Foto: Privat Vis mer

- Det er variabelt, etter hvilket land du er fra. Men at han er ren nå, der jeg ikke i tvil om. Men episoden for noen år siden vil hefte ved ham hele livet, sier Johan Kaggestad til Dagbladet.

Henrik Alpers, redaktør for sykkelbladet Landevei, har ikke tillit til Alberto Contador etter dopavsløringene i 2010.
 
- Jeg har null tillit til Contador som rytter, hans lagleder Bjarne Riis likeså. Contador har vært på ytterst tvilsomme lag hele sin karriere, og store deler av nettverket hans av trenere og hjelperyttere er av verste sort. Det er ikke forbudt å ha tvilsomme forbindelser, men han operer under et svært lite transparent system. Det er mange paralleller å trekke til Armstrongs regime, og de to har tidligere hatt tette bånd, sier Alpers til Dagbladet.

Tour de France starter 29. juni og avsluttes 21. juli.