Alle vil ha Iver

Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud vil begge spille med Iver Horrem. 27-åringen sjøl er veldig usikker på hvem han skal velge.

Norges beste sandvolleyballpar skilte lag etter tapet i 16-delsfinalen i OL. Nå er spørsmålet hvem som danner par til neste år, og eventuelt satser sammen fram mot Bejing-OL i 2008.

Iver Horrem er den «hotteste» på markedet. Han står uten partner etter at Bjørn Maaseide la opp etter turneringen i Aten.

-  Jeg mener jeg og Iver vil være den beste parsammensettinga i Norge, sier Vegard Høidalen.

-  Jeg vil gjerne prøve meg sammen med Iver. Jeg tror vi kan bli et bra par, sier Jørre Kjemperud.

Dumper begge?

Horrem kan med andre ord velge og vrake.

-  Jeg må innrømme at jeg tenker en del på hvem jeg skal velge å spille med. Det er ikke lett, sier 27-åringen til Dagbladet.

Det hele kan ende med at han velger å dumpe begge to.

For akkurat nå er Horrem og trener i sandvolleyballens vugge - Brasil - sammen med Bård Inge Pettersen. 31-åringen er, som Horrem, fra Møre og Romsdal. De to har spilt sammen på innendørs volleyballag, og har tidligere bodd sammen.

Og i dagens sandvolleyball, hvor fysikken blir stadig viktigere, har Pettersen en styrke de to andre ikke kan matche: En god blokk.

-  Å spille med Bård Erik vil være en stor risiko fordi han ikke har noe særlig internasjonal rutine. Men han har ekstremferdigheter som gjør at vi også kan bli den aller beste konstellasjonen, sier Iver Horrem.

Kjemperud er den korteste av de tre med sine 188 centimeter. Pettersen er like høy som Vegard Høidalen (193 centimeter). Pettersens lange armer gjør ham likevel til en potensielt beste angrepsspilleren av de to.

Apearmer

-  Det er helt ekstremt, de likner på apearmer. Han har også vært en av verdens beste forsvarsspillere i undervannsrugby. Med de armene blir han rene Lock Ness-monsteret, sier Horrem.

-  Om de skulle passet til kroppen, måtte han vært 198 høy.

Pettersen/Horrem vil bli nødt til å kvalifisere seg inn til hovedturneringene i verdensserien, fordi de ikke har spilt seg til nok poeng. Horrem sammen med Kjemperud eller Høidalen, vil gå rett inn.

-  Det er også en ting jeg må tenke på, både sportslig, men også rent økonomisk. Det vil være lettere å skaffe sponsorer med en kombinasjon man vet vil fungere bra uansett.

Gamle gutter

-  Når det gjelder forskjellen på Vegard og Jørre, er det enklest med Jørre fordi han spiller venstre og jeg høyre. Men samtidig er vi begge forsvarsspillere, derfor har Vegard en fordel der. Nei, det blir ikke lett, sier Iver Horrem, og legger til:

-  Det aller mest ideelle for meg, hadde vært en 22-åring på 2 meter, som jeg kunne satset med mot de to neste OL-ene. Jørre og Vegard vil være 40 og 37 år når vi kommer til Beijing.

ETTERTRAKTET: Iver Horrem spilte sammen med Bjørn Maaseide i OL i Aten. Nå trenger han en makker. - Det er ikke lett å velge mellom Jørre og Vegard, sier han til Dagbladet.
SØKER MAKKER: Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen.