NORDLIES GRESSØNSKE: Norges midtbanestrateg Lene Mykjåland spilte cupfinale i Telenor Arena i fjor. Nå kan banen bli brukt til OL-kvalifisering. Tom Nordlie støtter ideen, men er opptatt av at gresskvaliteten skal bli best mulig. Foto: NTB Scanpix og Dagbladet
NORDLIES GRESSØNSKE: Norges midtbanestrateg Lene Mykjåland spilte cupfinale i Telenor Arena i fjor. Nå kan banen bli brukt til OL-kvalifisering. Tom Nordlie støtter ideen, men er opptatt av at gresskvaliteten skal bli best mulig. Foto: NTB Scanpix og DagbladetVis mer

Alle vil ha OL-kvalik i Norge. Men Nordlie har en innvending

Gresskvaliteten.

(Dagbladet:) Tirsdag ble det kjent hvordan OL-kvalifiseringsturneringen om den siste ledige plassen fra Europa, skal gjennomføres. Men UEFA har fortsatt ikke bestemt hvor, utover at turneringen skal avholdes i ett av de fire landene som skal delta. Altså enten i Nederland, Norge, Sveits eller Sverige.

Fotballpresident Yngve Hallén sa til Dagbladet at Norges Fotballforbund «absolutt» vil vurdere å søke om å få være vertskap. For, som toppfotballsjef Nils Johan Semb uttrykte samme dag, det er en fordel å ha hjemmebane.

I dag uttrykker Dagbladets sportskommentator Morten Pedersen at det til og med kan bli en enorm fordel, ikke minst hvis Telenor Arena på Fornebu blir klargjort for fotball.

- Det bør vi De to landslagsstjernene Caroline Graham Hansen og Ingvild Stensland, som begge sto over sommerens VM på grunn av skade, er klare på at NFF bør søke om å få OL-kvalifiseringen til Norge.

- Det bør vi absolutt få til, sier Hansen til Dagbladet.

- Det er en stor fordel å spille på hjemmebane, så det er ingen dum idé. Når det er sagt, for at det skal bli en kul greie, må det komme mye folk. Det må legges ned et godt stykke arbeid for at det skal lønne seg med tanke på publikum, men vi vil uansett ha fordel med hjemmebane. Jeg tror de tre andre landene ønsker dette like mye som oss, så det blir nok hard konkurranse, sier Wolfsburg-spilleren.

Vil fylle arenaen - Ja, det hadde vært veldig bra, sier Stensland.

- Hvis Norge får det, så er det flott så lenge vi spiller innendørs. Det er jo bevist at det er en fordel å spille på hjemmebane. Det blir eventuelt spennende å se hvordan det blir. Vi måtte i så fall mobilisert skikkelig, vi trenger all den støtten vi kan få. Det er best å spille foran egne fans, og hvis det ikke blir nøytral bane, hadde det vært gøy å gjøre det her, sier den mangeårige landslagskapteinen.

- Det hadde vært utrolig gøy om vi klarte å fylle Telenor Arena.

- Ugunstig tidspunkt Even Pelleruds forgjenger som landslagssjef, Eli Landsem, sier dette:

- Det høres ut som en veldig god idé. Da får Norge både fordelen av kunstgress og at vi spiller på hjemmebane. Man måtte jobbet hardt for å få flest mulig tilskuere, der har vi slitt litt før.

Landsem påpeker imidlertid:

- Tidspunktet er uansett ikke det beste for Norge. Vi måtte lagt opp sesongen annerledes for å være i form til februar.

Nordlies innvending Avaldsnes-trener og NRKs VM-ekspert Tom Nordlie støtter også tanken på OL-kvalik i Norge.

- Jeg er helt enig i at det er en god idé. Jeg har bare en innvending, og at det er at hvis vi skal gjøre det, så må underlaget være godt nok, understreker han.

- I Telenor Arena bruker de kunstgress som rulles sammen, og det må holde samme kvalitet som det i LSK-hallen, som har det beste underlaget. Jeg tror de norske jentene vil ha en fordel av at alle kampene spilles på kunstgress.