KLARE: Alle på det norske laget er innstilt på å kjøre for Edvald Boasson Hagen i lørdagens fellesstart i sykling. Her er kapteinen foran Vegard Stake Laengen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KLARE: Alle på det norske laget er innstilt på å kjøre for Edvald Boasson Hagen i lørdagens fellesstart i sykling. Her er kapteinen foran Vegard Stake Laengen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Alle vil kjøre for kaptein Boasson Hagen i OL

- Vet ikke hvor det kommer fra at jeg ikke vet min rolle, sier Kristoff.

Hjelperytterne Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Vegard Stake Laengen er fullt ut innstilt på å hjelpe kaptein Edvald Boasson Hagen til OL-suksess.

- Jeg vet ikke helt hvor det kommer fra at jeg ikke er innforstått med min rolle i OL. Jeg har hele tiden sagt at jeg først og fremst skal hjelpe Edvald, som er kapteinen og den vi kjører for alle sammen, sier Alexander Kristoff til NTB.

Stavangerrytteren håper å bli med til finalen i lørdagens OL-fellesstart for menn, og der vil han ofre seg for sin tidligere lagkamerat.

- Så lenge han er i slag og er med, kjører laget for Edvald. Jeg håper i det lengste å bidra til å få ham i posisjon til spurten. Slik det ser ut for meg, blir det vanskelig å henge av spurterne i feltet, så jeg tror det kommer til å bli spurtoppgjør mellom en større gruppe ryttere, hevder Kristoff.

Sky-stjernen Boasson Hagens viktigste hjelperytter underveis blir lagkamerat Lars Petter Nordhaug. Målet er å bidra til å gjøre rittet så hardt at spurterne vil hektes av mot slutten.

- Løypa passer oss bra, men det må kjøres hardt fra start for å hekte av de sterkeste spurterne. Det holder ikke med litt heller, for etter siste bakke er det langt nok til mål, sier Nordhaug.

Vegard Stake Laengen ble hentet inn som Thor Hushovds erstatter og blir trolig mannen som får i oppgave å bli med i et tidlig brudd.

- Løypen er fin for at jeg skal gå med i et brudd, om laget ønsker det. Uansett blir jeg 100 prosent hjelperytter og gjør det jeg får beskjed om. Jeg tror det blir spurt til slutt ettersom forhåndsfavorittene har sterke lag rundt seg som bidrar til å holde det samlet til slutt, mener Laengen.

Hjelperytternes formkarakter (1-10) på seg selv torsdag: Kristoff 8, Nordhaug 8, Laengen 9.

(NTB)