Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alle vil vite hva disse stengene gjør. Til helga dropper Kristoffersen dem

- Det er ikke mange som har rett for å si det slik.

IKKE FOR SHOW: Henrik Kristoffersen forteller at disse stengene ikke gir en mental fordel, men en fordel i renn.  Foto: NTB Scanpix
IKKE FOR SHOW: Henrik Kristoffersen forteller at disse stengene ikke gir en mental fordel, men en fordel i renn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen (21) viste fram en nyvinning på skiene da han ble nummer tre i Beaver Creek søndag. TV-bildene viste en stang som gikk fra bindingen til tuppen av skien, og det var en svært hemmelighetsfull alpinist som møtte pressen etter rennet.

Dagbladet tok en prat med Kristoffersen før helgas storslalåm- og slalåmrenn i franske Val d'Isere. Han vil fortsatt ikke fortelle hvordan stengene fungerer. Og ekspertene som tror de vet det - tar feil.

- De kortene må jeg holde tett til brystet. Jeg har lest litt om meninger. Det er ikke mange som har rett for å si det slik, sier Kristoffersen.

Ikke mentalt Tom Stiansen, tidligere verdensmester i slalåm, fortalte til NRK at han trodde skiene ga Kristoffersen en mental fordel.

- Hvis du får en god følelse med skiene når du kjører første gang, kan det mentale spille en større rolle enn det praktiske, sier Stiansen til NRK.

Kristoffersen tilbakeviser at nyvinningen gir en placeboeffekt.

- Det gjør det ikke. Jeg leste på NRK det Tom Stiansen, eller hvem det var, sa om at det bare var psykisk. Det er absolutt ikke for show at jeg bruker dette, sier Kristoffersen.

Katta snart ute av sekken Kristoffersen tror ikke det tar lang tid før også ekspertene blir oppdatert på hva stengene gjør.

- Det tror jeg ikke blir så lenge til. Jeg tror de fleste som kjører World Cup vet halvveis hvordan det fungerer. Men så er det detaljer de ikke får med seg. Men det er absolutt ikke for show. Stefan Luitz bruker samme ski, og han kjørte fort i Beaver Creek, og han brukte dem ikke (stengene). Vi er alle forskjellige og kjører forskjellig på ski, vi må finne det utstyret som passer. Kanskje det ikke passer for så mange andre, sier Kristoffersen.

- Hvor mye hadde det nye utstyret å si for pallplassen i Beaver Creek?

- Akkurat der passet det meg veldig bra. Jeg har slitt litt på amerikansk snø tidligere. Jeg gjorde endringer på sko og ski til det rennet. Det passet bra, sier Kristoffersen.

Stengene blir hjemme - Kommer du ut med samme utstyr i helga?

- Det kan jeg si at det gjør jeg faktisk ikke. Når du kommer på et nivå og du snakker om hundredeler, må du tilpasse kjøringen til bakken og underlaget og utstyret, sier Kristoffersen.

Kjetil André Aamodt er blant dem som har gitt Kristoffersen skryt for at han våger å prøve ut nye ting. Det fortalte skilegenden til NRK.

- Jeg har hørt Aamodt si det var veldig bra jeg torde, og det må jeg tørre om jeg skal henge med på utviklinga, det er det ikke noe tvil om. Folk har bommet fordi de ikke har tørt å utvikle seg. De henger ikke med i lengden - på teknikk og utstyr, sier Kristoffersen.

Storslalåm i Val d'Isere skjer lørdag, mens slalåm er søndag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media