Alle ville feire mannen med stråhatten

Gratulantene stod i kø for å gratulere Arne Haukvik med 75-årsdagen under Bislettalliansens lunsj i formiddag.

Fra friidrettens verden hadde Tom Fremstad (leder i Bislettalliansen), Håkon Särnblom, Hanne Haugland og Ingrid Kristiansen tatt turen, men det som gledet jubilanten mest var gjensynet med Bislett-yndlingen Trine Hattestad.

- Trine er ei fantastisk hyggelig jente, som alltid er blid og hyggelig, sier Arne til Dagbladet.

Trine er ikke sein med å rose tilbake.

- Arne er det beste muntrasjonsrådet som finnes i norsk friidrett. Han står også bak det beste stevnet i norsk friidrett, sier Trine.

Hun satte i fjor den 62. verdensrekorden gjennom stevnets historie med 69.48 meter.

34 taler

Arne Haukvik hadde i kjent stil på seg stråhatten, som har gjort ham så legendarisk over hele verden.

Arne er blitt verdenskjent for sine jordbærparty i forbindelse med Bislett Games. Og jubilanten storkoste seg på festen. Det ble også gitt ute en bok om jubilanten i forbindelse med festen.

- Jeg har diktert mye av innholdet, men det er Bjarne Jensen som har ført boken i pennen, sa Arne.

Under matserveringen som selvfølgelig bestod av laks og jordbær hadde 34 personer skrevet seg opp på talelisten for å hedre Arne.

En av dem som snakket var tidligere justisminister Odd Einar Dørum. Han sa blant annet følgende:

- Flere av Oslo-politikerne har mye å lære av Arne. Han har mye av lynnet til sunnmøringene i seg. Han krangler og bråker til han får gjennomslag for de sakene han tror på. Hadde Oslo-politikerne lært seg litt av dette ville de nok også fått gjennomført flere saker, sa Dørum.

Innendørs skøytebane

Også den eldre garde hadde tatt seg tid til å hylle Haukvik. Hjalmar 'Hjallis' Andersen, Per Ivar Moe, Albert Nordengen og Per Jorsett var noen av de kjente ansiktene. Og jubilanten kunne ikke dy seg. Han måtte proklamere følgende i samtale med konferansier Tom A. Schanke:

- Hadde politikerne hatt større gjennomslag ville vi hatt verdens første innendørs skøytebane på Valle Hovin, og ikke i Vikingskipet på Hamar. Jeg hadde med meg næringslivet, men politikerne sa nei, sa Arne Haukvik.

FEWIRET: Arne Haukvik feiret 75 år i dag, og ble hyllet av blant annet Hanne Haugland, Ingrid Kristiansen og Trine Hattestad.