Alle ville ha en bit av Brown - selv begynte han å feire før ballen var i mål

Vålerengas nye helt.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Nyervervelsen Deshorn Brown (24) ble den store helten da Vålerenga slo Haugesund 2-0 på Ullevaal stadion i kveld.

Jamaicaneren scoret to mål på 80 sekunder i første omgang, og ser ut til at han kan bli den spissen alle med hjertet på Oslo øst ønsker seg.

Og etter kveldens kamp var det mange som ville ha en bit av 24-åringen, som kom fra Colorado Rapids for bare tre uker siden.

Ble hyllet Etter å ha blitt hyllet sammen med lagkompisene på banen av Klanen rett etter kampslutt, gikk turen for Brown videre til et sponsorarrangement i første etasje på Ullevaal stadion noen minutter seinere.

Der fikk han et enormt jubelbrøl, før han gikk videre til pressen. Og blant journalistene var det ikke tvil om hvem som var mest ettertraktet:

Brown.

Selvfølgelig.

- Føltes godt Selv sier han:

- Det føltes godt å få scoringene. Å se ballen fly inn var utrolig. På det første målet begynte jeg å feire scoringen før ballen traff nettmaskene. Så stor var lettelsen. Samtidig motiverer det meg til å fortsette å jobbe hardt, sier spissen til Dagbladet.

24-åringen brukte tåspissen til å tuppe Vålerenga i ledelsen etter 35 minutter i kveld, og 80 sekunder seinere styrte han inn 2—0-målet via Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen, etter et herlig gjennomspill med hælen fra Daniel Fredheim Holm.

- Siden jeg kom har de kjørt masse avslutningstrening med meg, og det har vært fint. Jeg gleder meg hver dag til å gjøre det. Å bli en bedre avslutter er en viktig del av spillet mitt, og jeg synes det har gått bra så langt, sier Brown til Dagbladet.

Har ikke scoringsmål Vålerengas nye helt ble tatt av banen til enorm applaus etter 72 minutters spill på Ullevaal stadion. Brown sier til Dagbladet at han ikke har satt seg noe mål om hvor mange mål han skal score denne sesongen.

- Nei, jeg liker ikke å tallfeste hvor mye jeg skal score. Jeg har alltid trua på mål, og denne kampen ga meg to av dem. Etterhvert vil det kanskje bli tre og fire mål, og kanskje flere. Vi får se, sier han.

ALLE VILLE HA EN BIT: Det var ikke tvil om hvem som var den mest ettertraktede mannen etter kveldens kamp på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
ALLE VILLE HA EN BIT: Det var ikke tvil om hvem som var den mest ettertraktede mannen etter kveldens kamp på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Brown understreker at han ikke ser seg selv som noen direkte erstatter for Vidar Örn Kjartansson, som pøste inn mål for Vålerenga i fjor.

- Treneren har sagt at jeg ikke skal føle press, så da tenker jeg ikke noe på det, sier han.

Tålmodig Rekdal Kjetil Rekdal poengterer at det er viktig å være tålmodig med 24-åringen.

- Jeg har sagt at han kommer til å score 12-15 mål, men jeg har tålmodighet med ham. Han har ikke vært her så mange uker ennå. Han hadde trent to ganger sammen med Ghayas Zahid da han spilte den første kampen for oss, sier Rekdal.

Christian Grindheim tror Brown kan skape mer trøbbel for forsvarerne i Tippeligaen i ukene framover.

- Brown blir bedre for hver dag. Han er på vei inn i en ny gjeng og en ny klubb, og i dag får han to mål og selvtillit. Da kommer målene på rekke og rad, tenker jeg, sier han.

SCORET TO: Her feirer Deshorn Brown med lagkompisene etter en av sine to scoringer i kveld. Foto: Digitalsport
SCORET TO: Her feirer Deshorn Brown med lagkompisene etter en av sine to scoringer i kveld. Foto: Digitalsport Vis mer