- Alle ville hatt Owen på laget

Men Riise ønsker lykke til i Newcastle.

HOSLEBANEN (Dagbladet.no): John Arne Riises gamle lagkamerat i Liverpool havnet i dag i Newcastle.

- Det er sikkert mange grunner til det. Vi har egentlig ikke hørt så mye om denne saken internt, sa Riise til Dagbladet.no før dagens landslagstrening.

Riise bekymrer seg imidlertid ikke over at Owen havnet hos en av konkurrentene i stedet.

- Vi har mange gode spisser allerede. Men det er klart at et hvert lag ville ønsket å ha Michael Owen i stallen. Han er en spiller i verdensklasse, sier han.Han forstår at Owen valgte å forlate Real Madrid.

- Jeg tror han ville ha en helt ny start. Og han kommer garantert til å score mye mål i Newcastle, sier Riise, som unner Owen suksess og plass i den Engelske landslagstroppen til neste års VM.

Imponert over Charlton

Selv har Riise slått seg til ro med at han vil være litt ut og inn av laget denne sesongen. Og han liker det han har sett av lagkameratene fra sin posisjon både på banen og på sidelinja så langt.

- Vi virker veldig solide og sterke. Jeg tror vi har lært mye fra i fjor. Vi slipper inn få mål, og har vunnet supercupen, sier Riise optimistisk.

Ellers har han latt seg imponere av Chelsea også i år, og det er ingen tvil om hvem som har overrasket ham mest så langt.

- Charlton har vært veldig positive. Den starten de har hatt, viser at det bilr tøft i Premier League i år, sier Riise.

Står over lørdag

Mot Slovenia soner Riise karantene. Han blir likevel med på flyet i morgen, og håper å kunne bidra uansett.

- Jeg håper å kunne være med og støtte og oppmuntre gutta, sier han.

Han er heller ikke fremmed for å sitte med penn og notatblokk på tribunen lørdag kveld.

- Jeg hjelper gjerne Åge med å analysere det vi gjør. Jeg er klar for å bruke ting jeg kan innen fotballen, sier John Arne Riise.

Sjølpining

Riise skal spille mot Skottland, og under hele samlingen vil han trene for fullt - pluss litt ekstra.

For mens de som kan spille på lørdag satte i gang med dødballer og avslutningstrening på Hoslebanen i dag, startet John Arne Riise en real økt med sjølpining.

Pustende og pesende fra cornerflagg til cornerflagg - rett foran nesa på presse og publikum - løp han intervaller til han til slutt segnet utmattet ned på grasmatta.

Så fulgte noen minutter med grimaser og høylytt stønning.

GA ALT: John Arne Riise var i godt humør på dagens trening - helt til han satte i gang med beinhard intervalltrening mens resten av laget skjøt på mål.
GAMLE LAGKAMEATER: John Arne Riise (t.h.) skulle gjerne hatt Michael Owen tilbake på laget i Liverpool.