Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Allegri forsvarer Buffon

Juventus-trener Massimiliano Allegri tar mye omtalte Gianluigi Buffon i forsvar og sier veterankeeperen har vært en rollemodell i over 20 år. 

SKIKKELIG DRAMA: Se straffesituasjonen som førte til at Gigi Buffon ble utvist. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Buffon mistet besinnelsen fullstendig da Real Madrid fikk tildelt et straffespark på overtid i kvartfinalens returoppgjør mot Juventus i mesterligaen.

Juventus-laget ledet 3-0 og gikk mot ekstraomganger i Madrid etter at laget tapte hjemmeoppgjøret 0-3, men to og et halvt minutt på overtid blåste dommer Michael Oliver straffespark etter at Lucas Vázquez gikk i bakken.

Den vanligvis sindige Buffon mistet besinnelsen fullstendig, og fikk til slutt direkte rødt kort av Oliver. Deretter satte Cristiano Ronaldo straffesparket i mål og gjorde så Real Madrid avanserte til semifinalen.

Den italienske landslagsmålvakten fortsatte tiraden etter kampslutt og mente Oliver har en søppelsekk der hjertet skulle vært etter å ha tildelt Real-laget et diskutabelt straffespark dypt inne i overtiden.

JUVENTUS-TRENER: Massimiliano Allegri. Foto: NTB Scanpix
JUVENTUS-TRENER: Massimiliano Allegri. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå forsvarer Juve-trener Massimiliano Allegri sin keeper, og sier det er forståelig at Buffon reagerte som han gjorde i etterkant av straffesparket.

– I over 20 år har Gianluigi Buffon vært en rollemodell både på og utenfor banen. I en situasjon så tøff som onsdag kveld, så sa han ved én anledning de tingene han sa. Det er forståelig, og jeg skulle gjerne sett noen reagere annerledes. Det er alltid lett å dømme folk fra utsiden, sa Allegri.

Han måtte vinke farvel til semifinaleplass kun sekunder før potensielle ekstraomganger.

– Dommeren gjorde en god kamp i 90 minutter. Deretter mistet han kontrollen mot slutten, litt som hvis du drar fram et kort i Monopol med en uforutsigbar tvist. Disse tingene kan skje. Jeg vet ikke om det (straffen) var riktig eller ikke, jeg bryr meg ikke. Men Buffon ble sendt av banen og fikk derfor ikke muligheten til å redde Cristiano Ronaldos straffespark. Gigis reaksjon er forståelig.

Juventus møter Sampdoria i Serie A søndag, og laget kjemper fortsatt om ligatittelen i Serie A. Allegris lag har fire poeng ned til annenplasserte Napoli.

– Nok snakk om Real Madrid, nå tenker vi på Sampdoria.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!