BLE NUMMER FIRE: Her får Astrid Uhrenholdt Jacobsen en ny stav av landslagssjef Vidar Løfshus i sprintfinalen i OL. Jacobsen ble nummer fire til tross for stavbrekken.     Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BLE NUMMER FIRE: Her får Astrid Uhrenholdt Jacobsen en ny stav av landslagssjef Vidar Løfshus i sprintfinalen i OL. Jacobsen ble nummer fire til tross for stavbrekken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- Aller helst skulle vi sendt henne hjem med en medalje

Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem fra OL.

SOTSJI (Dagbladet): Da Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror døde brått like før OL begynte, bestemte Astrid selv seg for at hun ville gjennomføre lekene slik hun hadde planlagt det i hele år.

Nå har hun valgt å reise hjem før den avsluttende tremila kommende lørdag.

- Dette har Astrid styrt hundre prosent sjøl, hva hun føler er best for seg sjøl. Etter stafetten følte hun at hun var ferdig med det hun visste hun skulle gå, og hadde brukt mye energi på å fokusere på det. Da kom hun til den avgjørelsen at hun ikke hadd nok energi til å klare å fokusere og forberede seg hundre prosent til ei uke til. Da valgte hun å dra hjem, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Dagbladet.

- Det har stått mellom Kristin, Heidi og Astrid til de siste to plassene på tremila, og hun følte at hun tenkte for mye på andre ting til at hun klarte å forberede seg hundre prosent. Da følte hun at de to andre var bedre skikka til å gå den tremila.

Uhrenholdt Jacobsen tok altså beslutningen selv, før det endelige laguttaket på tremila var klart. For selv om hun ikke har tatt medalje i OL, har hun prestert godt nok til at hun sannsynligvis kunne gått tremila også.

- Hun har prestert bra her, det kunne gått veldig mye bedre om hun ikke hadde brukket en stav på sprinten. Nå er planen er at hun skal gjennomføre resten av sesongen som normalt, men hun må ta en avgjørelse på om hun er klar for Lahti-helga sjøl, sier Kristiansen.

Den «sikre» medaljen hennes røk da de norske stafettjentene ble smurt ned på en femteplass på lørdag. Det var første gang på fem år at de norske stafettjentene endte utenfor pallen på øvelsen.

- Aller helst skulle vi sendt henne hjem med en medalje i bagen, men det ble ikke slik denne gangen.