STORMET BANEN: Fansen stormet banen for å hylle laget da de slo ut Brann i kveldens cupkamp. Foto: NTB Scanpix
STORMET BANEN: Fansen stormet banen for å hylle laget da de slo ut Brann i kveldens cupkamp. Foto: NTB ScanpixVis mer

Allerede på nyttårsaften sa Førde-treneren at de ville slå Brann ut av cupen. Da var ikke lagene trukket ennå

- Vet ikke om jeg er synsk eller noe, sier Julian Madsen.

(Dagbladet): Brann gikk på et overraskende tap i cupens første runde, da de møtte Førde, onsdag. Etter 120 målløse minutter måtte det hele avgjøres på straffer, og da Acosta brant sin straffe, trengte Førde bare å sette resten av sine.

- Det ble akkurat sånn som vi drømte om. Vi visste godt hva som ville møte oss, og vi hadde en god plan på hvordan vi skulle løse det. Samtidig har vi marginene litt på vår side, men jeg synes det er helt greit at vi går videre, sier Førde-treneren, Julian Madsen.

Han hadde akkurat kommet hjem da Dagbladet snakket med ham på telefonen, onsdag kveld, og hadde ikke mye stemme igjen.

- Nei, stemmen min er ikke laget for 120 minutter med hyling, sier han og ler.

- Vet ikke om jeg er synsk På søndag synes Madsen det var kjedelig at Brann-treneren i et intervju, kun snakket om den kommende kampen mot Rosenborg. Da skrev Førde-treneren på Twitter at det ville vært kjedelig om Brann ikke møtte opp.

- Synes du det kanskje gikk litt troll i ord der?

- Ja, sier Madsen og ler.

Han er aktiv på Twitter, og allerede på nyttårsaften skal han ha «meldt» at de kom til å slå ut Brann av cupen. Da hadde ikke første runde blitt trukket ennå.

- Jeg vet ikke om jeg er synsk eller noe. Kanskje forbundet ville gi oss en sjanse, sier Madsen.

- Gjør nok veldig vondt for Brann Han skryter av hele laget etter seieren, og vil ikke trekke fram enkeltprestasjoner, selv om keeper Christian Bjerke hadde mange gode redninger bakerst.

- Men han pleier å være god. Han var kanon i seriestarten også. Mot Brann var det en gjeng som legger ned alt og vel så det, så det er en arbeidsseier i dag.

Madsen er Oslo-gutt, og innerst inne banker hjertet hans for Vålerenga. Da blir det ekstra spesielt å slå ut Brann.

- Når du først slår ut et Tippeliga-lag, er det spesielt å slå ut Brann. Motivasjonen min stod det ingenting på i dag, og jeg tror det smitta litt over. Brann er jo også et stort lag her, og det er veldig delt i regionen om man heier på Brann eller Sogndal. Det så vi på tilskuertallet også (2973, journ.anm.). De ga oss superkrefter.

Laget hadde ikke trent ekstra på straffer, da de hadde trodd det skulle avgjøres i den ordinære tiden.

- Men det finnes ikke bedre måte å vinne på. Den rammen og alt, og straffer er det ultimate. Men etter førsteomgangen var vi litt skuffa over at vi ikke scora, vanligvis ville vi jo satt de i mål. Brann hadde mange store sjanser, men vi ville mye mer. Det gjør nok veldig vondt for Brann.

Får lov å dra ut På søndag er det ny seriekamp for Førde. Derfor blir det ingen feiring etter cupbomben.

- Dessuten tror jeg spillerne var så slitne, at jeg tror ikke noen orker å feire. Dette er en sånn kamp hvor krampe ikke merkes før det er alvorlig, alle stod på, sier Madsen.

Likevel, om noen spillere skulle orke å dra på byen, gir Madsen tillatelse til det.

- Vanligvis er jeg ganske streng, men nå hadde det gått bra om de dro ut.

Brann røk ut i første runde av NM for første gang siden 1939. Det synes Madsen er ekstra stas.

- 1939?? Hitler levde jo da, sier han og ler.

- Siden jeg kom til Førde har de ikke snakka om noe annet siden Brann var her sist. Det var i 1984, det året jeg ble født, og Førde tapte 4-2. Jeg sa til gutta at vi måtte gjøre noe med det. Nå er laget hans klare for andre runde, som spilles om to uker.

DEPPER: Her depper Brann-spillerne etter å ha blitt slått ut av Førde. Fra venstre: Deyver Vega, Bismar Acosta, Fredrik Haugen, Viljar Vevatne, Dani Hatakka. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
DEPPER: Her depper Brann-spillerne etter å ha blitt slått ut av Førde. Fra venstre: Deyver Vega, Bismar Acosta, Fredrik Haugen, Viljar Vevatne, Dani Hatakka. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer