Allergi-sjokk og hat trick

STAVANGER (Dagbladet): Kjetil Løvvik (24) spiste en frokostblanding som inneholdt nøtter. Han fikk allergisjokk og spydde på bussen til Flesland lufthavn. Men Løvvik ble bedre, så bra at han senket Viking med tre scoringer i går.

- Jeg har vært oppmerksom på slike nøtter siden barndommen, men i dag gikk det skeis. Men jeg ble jo frisk igjen til kampen, sier Brann-spissen, som nødig vil snakke om episoden som gjorde Brann-ledelsen svært bekymret i morgentimene i dag.

- Vi var oppriktig redde, sier direktør Harry Herstad.

Lettet uten Løvvik

Brann-spillerne møttes som vanlig lørdag morgen, spiste frokost og satte seg i spillerbussen på vei til Flesland. Løvvik fikk en allergisk reaksjon av nøttene han hadde spist, han spydde og kunne verken gå eller stå oppreist da bussen ankom flyplassen.

10-flyet lettet uten haugesunderen om bord, han var sendt til grundig medisinsk vurdering. Da Løvvik ble bedre, tok Herstad og manager Kjell Tennfjord beslutningen om å hente Løvvik fra Bergen, og med 13-flyet via Oslo ankom spissen Stavanger.

- Gamle kan

Og Løvvik ble hovedpersonen også på grasmatta i går. Med sitt hat trick tok han revansj for at han ikke fikk spille cup-kampen mot Molde, og la inn en svært god søknad foran e-cup-møtet mot Werder Bremen tirsdag.

- Ledelsen snakker om at vi må kjøpe inn en ny spiss. En to-meters mann som kan ta seg av oppspillene. Jeg synes det fungerer utmerket med meg og Thorstein Helstad. Og vi er ikke stort høyere enn fundt 1,80.

Kanskje det er beviset på at ledelsen tar feil, sier Løvvik.

- Og så må vi jo vise at også vi som har vært i klubben ei stund, kan spille fotball, sier han.

Med gårsdagens trepoenger, tok bergenserne nye klyv oppover på tabellen. Men kan fremdeles rykke ned.

For gode til nedrykk

- Nå har vi 25 poeng. Det er langt fra godt nok. Vi må ha mer for å klare oss, understreker Tennfjord.
- Vi er for gode til å rykke ned, sier Løvvik.

JUBEL: Kjetil Løvik spydde noen timer før kampen mot Viking. Litt senere var han alle Bergenseres helt.