Allergisk mot egne keeperhansker: - Spesielt

Anders Gangstad Kroken (28) er avhengig av hansker for å gjøre jobben sin på banen. Etterpå må han betale prisen: - Jeg har sagt at jeg har slitt med hendene, men det er ikke mange som vet hvor mye jeg har slitt, forklarer han.

SLITER MED HENDA: Breddefotballkeeper Anders Gangstad Kroken. Foto: Privat
SLITER MED HENDA: Breddefotballkeeper Anders Gangstad Kroken. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anders Gangstad Kroken er keeper for Blindheim IL i 4. divisjon på Sunnmøre. Det har 28-åringen vært i 10 år, noe han har trivdes godt med.

Men som ellers i livet - medaljen har sin bakside.

Gangstad Kroken er nemlig allergisk mot egne keeperhansker. Det gjelder riktignok mot alle typer hansker, som han påpeker selv, men keeperhanskene har skapt problemer.

- Det er litt spesielt, starter Ålesund-mannen forklaringen med.

Det ble først omtalt i Sunnmørsposten.

Han forklarer at hanskene blir tette og holder på fuktigheten mens han har dem på - til tross for at han har stukket hull i hanskene.

- Det går fint mens jeg har hanskene på, men huden sprekker opp etterpå og hendene blir veldig uttørka. Konsekvensen blir at hud løsner opp, og på det verste blir det åpne sår når såra sprekker, forklarer Gangstad Kroken.

Han forteller at problemene ikke er noe han har snakket spesielt mye om i garderoben og til lagkamerater.

- Jeg har egentlig bare lært meg til at det gjør vondt i timene og dagene etterpå. Det er bare de nærmeste jeg har vist det til. Jeg har sagt til folk at jeg sliter med hendene, men det er ikke mange som vet hvor mye. Jeg har ikke hatt noe behov for å vise det, utdyper han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer