Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Allergisk reaksjon stoppet Krogh: - Det er trist

SER FRAM MOT VM: Tour de Ski er historie, nå må Finn Hågen Krogh tenkte fram mot Lahti. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SER FRAM MOT VM: Tour de Ski er historie, nå må Finn Hågen Krogh tenkte fram mot Lahti. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Et ”skittent” hotellrom kan ha vært årsaken til at Finn Hågen Krogh måtte stå av Tour de Ski underveis på tirsdagens 3. etappe.

Krogh fikk ikke puste skikkelig.

- Jeg er småtett i brystet og får ikke all den lufta jeg skal ha. Da er det tungt å gå skirenn. Skirenn er tungt i utgangspunktet, og uten pust blir det enda verre. Jeg blir ikke skikkelig stiv heller. Det blir ikke noe trykk i kroppen, sa han.

Krogh fortalte at det ikke var snakk om noen forkjølelse.

- Det er nok noe allergisk jeg har reagert på. Da jeg kom til Val Müstair så ble jeg ganske tett kjapt. Jeg byttet rom, og da ble det ganske mye bedre, men når det setter seg i brystet, så tar det nok dager før man er 100 prosent igjen. Er man ikke 100 prosent, spesielt på distanserenn, så blir det tungt å henge med teten.

Skjedd før

- Du gikk en god sprint og ble nummer tre på åpningsetappen?

- Ja, det virker som om man berger seg på en kort distanse.

- Hva gjør du nå?

- Lahti og skandinavisk cup til helgen kommer nok litt tett på, og akkurat hva jeg gjør nå er usikkert. Det blir vel hjem og roe ned med trening.

- Har det skjedd før at du har fått en slik allergisk reaksjon?

- Ja. Det skjedde faktisk det samme under Tour de Ski før OL. Da måtte jeg også avbryte. Da var vi på et hotell i Oberhof da jeg våknet opp om natta og var tett, og jeg måtte ringe legen. Da ble det også tungt i touren etter hvert.

Skyld

- Det er hotellrommene sin skyld?

- Akkurat hva det er, er ikke godt å si. Men noe er det i hvert fall som gjør at jeg blir tett, og når jeg er tett, så er det ikke sjanse til å gå fort på ski.

- Er det støv du reagerer på?

- Det kan være flere ting. Jeg reagerer på pelsdyr og forskjellige ting. Et lite hår som ligger igjen fra tidligere er nok til at det er kjørt. Det er vanskelig å vurdere.

- Hvor bittert er dette siden du var en pallkandidat i sammendraget?

- Det er selvfølgelig ekstremt kjedelig. Jeg hadde et håp om å kjempe om pallen sammenlagt, men sånn er det. Det er trist, men det er fortsatt et VM jeg kan trene imot.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling