UNDER PRESS Brendan Rodgers. Foto: NTB Scanpix
UNDER PRESS Brendan Rodgers. Foto: NTB ScanpixVis mer

Alles øyne på presset Rodgers: - Jeg går hvis eierne vil det

Får likevel skryt for sommerens kjøp.

Etter at fjorårets kjøpefest gikk helt galt, har Liverpool igjen bladd opp penger for et hav av nye spillere. Lykkes ikke strategien denne gangen, er Brendan Rodgers i alvorlig trøbbel.

Etter salget av Luis Suárez i fjor sommer brukte Liverpool rundt 1,5 milliarder for å hente inn spillere til det som skulle bli et mulig gullag.

Slik gikk det ikke. En elendig sesong fulgte, og da det hele ble avsluttet med 1-6-tap for Stoke og 6.-plass i ligaen var det mange som lurte på om manager Rodgers fikk fortsette.

- Jeg har alltid sagt at hvis eierne vil jeg skal gå, så går jeg, sa Rodgers da.

Nordiren fikk ny tillit, og fansen får på mange måter se et nytt Liverpool når sesongen starter.

Lagets mangeårige kaptein, Steven Gerrard, har fortsatt karrieren i Los Angeles Galaxy, mens stortalentet Raheem Sterling fikk viljen sin og ble solgt til Manchester City. Rickie Lambert, som overhodet ikke tok nivået i Liverpool, gikk nylig til West Bromwich.

I tillegg tyder alt på at flopper som Mario Balotelli og Fabio Borini er ferdige på Anfield. Rodgers har også gjort store endringer i støtteapparatet sitt.

Mange nye spillere Roberto Firmino, Danny Ings, James Milner, Nathaniel Clyne og Christian Benteke er hentet inn i sommer til nesten milliarden. Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher er imponert over overgangene.

- Ja, det er jeg. Jeg kan forstå alle kjøpene, i motsetning til i fjor, sier han til Sky Sports.

Det er knyttes spesielt stor spenning til om Benteke kan tilpasse seg Rodgers' system, eller om han blir for stasjonær.

- Jeg vet mange tviler, men jeg tror han har kapasiteten til å klare det. Han vil også gi oss mer luftstyrke i sekstenmeteren, sier Rodgers, ifølge Liverpool Echo.

Lokalavisen er blant dem som mener den kommende sesongen er bære eller briste for manageren.

- Noen må underprestere Det første målet er å bli blant de fire beste og komme med i mesterligaen igjen, men tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp tror Chelsea, Arsenal, Manchester City og Manchester United er for sterke.

- Liverpool har kjøpt noen virkelig gode spillere, og jeg håper gamleklubben min klarer topp fire, men da er de avhengig av at en av de andre storklubbene underpresterer, sier han, ifølge Sky Sports.

Liverpool sesongåpner søndag. Motstander er Stoke, og da kan de revansjere vårens 1-6-tap. Carragher mener klubben ikke har råd til en dårlig start.

- Alle trenger en god start, men mange vil følge med på Liverpool siden de har kjøpt mange nye spillere og hentet inn et nytt støtteapparat, sier han.

I søndagens kamp kan fansen også få se Divock Origi for første gang ettersom Benteke muligens ikke er helt i kampform, mens Daniel Sturridge er skadd. Spissen ble kjøpt i fjor, men ble værende på lån i Lille.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram