OMDISKUTERT: Dele Alli skaffet straffe og hadde en målgivende til, men ble anklagd for å filme og kunne blitt vist ut tidlig i bortekampen mot Burnley. Foto: Reuters/Paul Childs/NTB Scanpix
OMDISKUTERT: Dele Alli skaffet straffe og hadde en målgivende til, men ble anklagd for å filme og kunne blitt vist ut tidlig i bortekampen mot Burnley. Foto: Reuters/Paul Childs/NTB ScanpixVis mer

Spurs slo Burnley etter Kane-hattrick.

Alli skaffet straffe i Spurs-seier: - Ingen tvil om at det er juks

Harry Kane scoret hat-trick, men det var Dele Alli som stjal overskriftene i Tottenham-seieren.

  • Burnley - Tottenham 0-3 (0-1)

(Dagbladet): Dele Alli var i begivenhetenes sentrum fra start av i bortekampen mot Burnley. Mot Manchester City sist burde Alli vært utvist for en stygg stempling på Kevin de Bruyne. Allerede etter tre minutter var Alli igjen altfor sent inne i en takling på Charlie Taylor, men slapp unna med et gult kort.

Bare to minutter etter fikk Alli og gjestene fra Nord-London straffespark. Tarkowski-erstatter Kevin Long felte Dele Alli helt unødig på vei ut over sidelinja og Michael Oliver pekte resolutt på straffemerket. Det kunne se ut som at Alli sparket foten sin i bakken og sørget for at Long traff ham før Alli gikk ned.

- Han oppsøker kontakten og sparker ned venstrebeinet . Det er ingen tvil om at det er juks. Jeg tror han får to kampers utestengelse for dette, sa TV2-ekspert Simen Stamsø Møller i pausen.

Spurs styrte

Harry Kane takket og bukket for muligheten fra 11 meter og ga Tottenham ledelsen.

Burnley manglet midtstopper James Tarkowski som fikk en tre kampers karantene etter en albue mot Glenn Murray forrige helg. Sammen med Ben Mee har Tarkowski utgjort et uhyre solid midtforsvar hos Premier Leagues store overraskelse så langt denne sesongen.

Kane var frempå igjen ti minutter senere. Allis skudd ble delvis blokkert og Kane var først på ballen og rundet Pope i Burnley-buret, men klarte ikke å få avslutningen på mål.

Etter en Burnley-corner fikk Tottenham en enorm dobbelsjanse. Dele Alli spilte fri Moussa Sissoko som hadde en halv banehalvdel for seg selv, men som ikke klarte å overliste Nick Pope, hverken med høyrebeinet eller det venstre.

Burnley fikk sin første ordentlige sjanse etter en halvtime. Et grusomt touch fra Serge Aurier ga Chris Wood ballen. Spissen spilte til Defour som igjen forsøkte å finne Wood foran mål, men newzealenderen var akkurat for sent ute og Lloris kunne fange innlegget.

Kane hat-trick

Bare minuttet ut i andre omgang var Kane frempå igjen. Eriksen slo inn på første stolpe, men ballen gikk i brystet på Pope og ut via Kane i stedet for å finne nettmaskene.

Det var Spurs som fortsatte å skape store muligheter. Serge Aurier gikk på et heseblesende løp fra egen banehalvdel og ble spilt gjennom av Kane. Uselvisk serverte Aurier til Son som alene med keeper skulle ha scoret. I stedet blåste sær-koreaneren ballen opp på tribunen.

Etter 69 minutter satt Tottenham sitt andre. Ben Mee bommet på en pasning og var helt ute av posisjon da Sissoko spilte ballen i bakrom. Alene med keeper var Harry Kane sikker og satte sitt andre mål for kvelden.

HAT-TRICK: Harry Kane scoret hat-trick i den overbevisende seieren. Foto: Reuters/Paul Childs/NTB Scanpix
HAT-TRICK: Harry Kane scoret hat-trick i den overbevisende seieren. Foto: Reuters/Paul Childs/NTB Scanpix Vis mer

Så satte Kane kronen på verket. Storscoreren vant igjen ballen høyt i banen og ble så tredd fri av Alli. Med venstrefoten banket han ballen i lengste og satte den tredje for kvelden.

Harry Kane har scoret 36 ligamål i 2017. Med det har han tatt igjen Alan Shearers rekord fra 1995 og har muligheten til å passere legenden med to kamper igjen denne måneden.

Det nærmeste Burnley kom var en annulert redusering fra Sam Vokes da var litt for tøff i duell med Hugo Lloris. Like etter ropte Ashley Barnes og Burnley på straffe da Aurier var tøff i ryggen på Burnley-spissen, men Oliver holdt fløyta borte fra munnen.

Dermed ble det en sterk og komfortabel seier for Spurs mot tabellnaboen før oppgjøret. Med seieren tok Tottenham innpå konkurrentene om fjerdeplassen, som alle spilte uavgjort og passerte nabo Arsenal på bedre målforskjell.