VISTE FINGEREN: Dele Alli blir utestengt i en kamp etter å ha vist fingeren i forrige VM-kvalifiseringskamp. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock
VISTE FINGEREN: Dele Alli blir utestengt i en kamp etter å ha vist fingeren i forrige VM-kvalifiseringskamp. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/ShutterstockVis mer

Dele Alli viste fingeren

Alli utestengt i en kamp etter å ha vist fingeren

Tottenham-stjernen Dele Alli fikk én kamps suspensjon for å vise fingeren i Englands forrige landskamp. Han går dermed glipp av hjemmemøtet med Slovenia.

Det bekreftet Englands fotballforbund (FA) på sin Twitter-konto fredag.

Ifølge BBC er Alli også ilagt en bot på 5000 sveitserfranc av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Det tilsvarer nærmere 41.000 kroner.

21-åringen hevdet at han viste fingeren som en spøk til den tidligere Tottenham-kompisen Kyle Walker under landskampen mot Slovakia 4. september. Men den ufine gesten fanget FIFAs oppmerksomhet, og fredag ble det klart at Alli ikke slapp ustraffet fra det.

Englands landslagssjef Gareth Southgate tok torsdag med Alli i troppen til tross for at Spurs-stjernen sto i fare for å bli utestengt i flere kamper.

- Vi risikerer å se dumme ut fordi han kan bli kastet ut igjen. Håpet er at sunn fornuft seirer, sa Southgate.

Ettersom han kun fikk én kamps utestengelse, kan Alli spille bortekampen mot Litauen tre dager etter Slovenia-matchen på Wembley førstkommende torsdag. Begge kampene er en del av VM-kvalifiseringen.

(NTB)