- Alltid drømt om England

Men Italia-jobben har Capello aldri hatt lyst på.

(Dagbladet.no): Fabio Capello la ikke skjul på at han lenge har siklet på jobben som engelsk landslagstrener da han møtte verdenspressen for første gang i London mandag ettermiddag.

- Jeg er svært stolt og beæret over å få muligheten til å bli Englands neste trener. Dette er en jobb jeg har hatt lyst på i lang tid, var noen Capellos åpningsord.

Italieneren tiltrer offisielt som sjef for utskjelte engelske fotballspillere 7. januar, men åpnet pressekonferansen med å meddele at han allerede hadde tjuvstartet med å følge nøye med på gårdagens to gigantoppgjør i Premier League.

Engelsk lynkurs

Capellos manglende engelskferdigheter førte til at pressekonferansen ble en seanse med svaring på italiensk. Likevel hevdet den italienske taktikeren at det ikke vil eksistere noen språkbarriere når han møter spillerne på samling om en drøy måned.

- Det er viktig å kunne kommunisere med spillerne. Jeg skal jobbe hver eneste dag frem mot første samling, og er overbevist om at jegvil være i stand til å snakke med spillerne på engelsk, forsikret Capello.

Krever engasjement

Capello overtar et landslag i krise. Ikke siden 1994 har et stort sluttspill gått uten Englands deltagelse, og nå vil Capello finne ut hvor det gikk galt.

- Jeg vil forsøke å forstå hva som skjedde ved å prate med spillerne, lovet Capello som forventer å se engasjement og sult hos spillergruppen sin. 

KLAR FOR DRØMMEJOBBEN: Fabio Capello tar formelt kontrollen over «Three Lions» 7.januar. Foto: EPA/SCANPIX
KLAR FOR DRØMMEJOBBEN: Fabio Capello tar formelt kontrollen over «Three Lions» 7.januar. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

- Jeg er av den oppfatning at det å ikle seg England-drakta skal være en æressak. Jeg vil se spillerne vise den samme gløden for England som for klubblaget. 

- En stor mann og en stor spiller

David Beckham har hittil akslet landslagsdrakten 99 ganger. Fotballikonet hadde nettopp Capello som trener i sin siste sesong for Real Madrid. Det resulterte i en overgang til LA Galaxy, men Beckham fikk en opptur mot slutten av Real-karrieren.

Derfor var spørsmål om Beckham fortsatt har en fremtid på landslaget, eller i det minste vil få  sin 100. landskamp uungåelig.

- Mitt forhold til David Beckham i Real var fullt av kontraster. Men David er en stor mann og en stor spiller. Han er en type som når de målene han setter seg, så man vet aldri, men jeg er nødt til å foreta noen valg, lød det litt kryptiske svaret fra Capello.

PS! Capello ble konfrontert med utsagnet om at England-stillingen var drømmejobben. Hva så med jobben som italiensk landslagssjef ville journalistene vite.

- Mitt ærlige svar er at det er en jobb jeg aldri har hatt lyst på, var Capellos svar.

<B>SPRÅKBARRIEREN SKAL RIVES PÅ REKORDTID:</B> Fabio Capello lytter oppmerksomt til spørsmålene under dagens pressekonferanse i London, men måtte få det meste oversatt. Italieneren lover imidlertid å ha kontroll på engelsken innen første landslagssamling.