Alltid i toppen

Etter kvalik-tapet for Bryne i fjor høst er beskjedenheten borte på Hedmarken. - Vi kaller en spade for en spade og sier høyt at vi skal rykke opp, sier Hamkam-trener Cato Bakkemo til Dagbladet foran seriestarten.

Selv har Hamkam-treneren bare hatt lag som har kjempet i toppen. Etter opprykket med Gjøvik/Lyn til 2. divisjon har han bare vært nær ved de tre siste åra. I 1999 ledet Faaberg 2. divisjon med sju poeng på Hamkam, som til slutt sikret opprykket etter å ha hentet inn Vegard Skogheim. I 2000 vant Lillehammer sin 2.-divisjonsavdeling, men røk ut i kvalifiseringen mot Ørn-Horten. I fjor ble Hamkam nummer tre i 1. divisjon, men tapte kvalifiseringen mot Bryne.

- Ryker vi ut i kvaliken i år igjen, bør jeg kanskje sjukemelde meg. Men jeg synes vi har mange grunner til å sikte høyt. Dessuten gir det et ekstra kick å jobbe mot et høyt mål, sier Bakkemo foran seriestarten hjemme mot Ørn-Horten.

11,5 mill.

11,5 millioner kroner satser Hamkam på opprykk til tippeligaen. Det er 10 prosent opp fra i fjor. Satsingen er helt i tråd med langtidsplanen, som har tippeligaspill i 2003 som mål.

- For å greie direkte opprykk tror jeg vi må opp i minst 65 poeng. I fjor tok vi 60, og fikk kvalikplassen. Da innarbeidet vi oss stabilitet, og tapte aldri to kamper på rad. Den stabiliteten må vi ha med oss videre i år, sier Cato Bakkemo.

Matchvinnere

Nøkkelen er å spille litt klokere og mer kynisk på bortebane. Spillerstallen tilsier at snittet på to mål per kamp vil økes.

- Kjennetegnet på Hamkam 2002 er at vi har en offensiv, ballspillende gjeng. Framover er det mange som kan avgjøre fotballkamper og ende opp med minst ti seriemål: Felix Ademola, Espen Olsen, Sveinung Fjeldstad, Espen Haug og Marius Gullerud. I tillegg har vi Chris Twiddy i bakhånd. Alle gode, angrepsvillige spillere med bra basisferdigheter, sier Cato Bakkemo.

Tromsø favoritt

30 kamper gjenstår før status skal gjøres opp. Mange mener at årets 1. divisjon blir jevnere enn på mange år.

- Nøkternt sett er Tromsø den store favoritten, foran Strømsgodset. Tromsø har ikke bare den mest komplette stallen, men også størst erfaring og mest penger. Likevel sier vi høyt at det er vår tur i år. Og Sandefjord med Tom Nordlie som trener blir den store overraskelsen, sier Cato Bakkemo til Dagbladet.

MÅLTJUV: Espen Haug har lagd over tusen mål i fotballkarrieren så langt. I år skal den tidligere Strømmen- Vålerenga- og Lyn-spilleren putte for Hamkam.