Alltid Keane på å vinne

Han pisket Manchester United fram, roste og riste og prøvde hele tida å komme til avslutninger. Ni minutter før slutt viste Roy hvorfor det er viktig å være Keane.

LEEDS (Dagbladet): Seiersmålet på Elland Road var scoringen både Manchester United og Roy Keane fortjente. Leeds hadde nemlig ikke et eneste skudd mellom stengene i løpet av hele kampen. Men de forsvarte seg godt - i store perioder så godt og med så mange at de aldri klarte å flytte laget dit fotballkamper vinnes.

Og derfor levde Leeds hele tida farlig.

Gary Neville slo crossen Roy Keane headet lekkert i mål. Først da kunne sir Alex Ferguson puste lettet ut. Og du så det på ham da han tok Leeds-manager Peter Reid i handa etterpå.

Sjøl om United egentlig aldri var i fare for å tape kampen kunne de fort tapt to poeng.

Leeds' triste erkjennelse

Diego Forlan misset en ferdigscoret mulighet for United på overtid. Paul Scholes reagerte raskt og slo returen i tverrliggeren. Men det spilte ingen rolle - Leeds ser ikke ut til å ha det som skal til. Det ser rett og slett ut som om de har innfunnet seg med at de må kjempe i bånn.

Og bakgrunnen for påstanden er at Leeds ikke angrep Manchester United hjemme på Elland Road. De lå bare bak der med åtte mann, klinte noen klareringer på topp, og var sjelden vågale nok til å komme etter med folk. Nå ble det riktignok litt bedre i deler av andre omgang, men farlig - aldri i verden.

Og da spiller det ingen rolle at manager Peter Reid skryte av hvor flink David Batty er til å holde på ballen på midtbanen.

Smith til salgs

Mark Viduka ble avkledd av Rio Ferdinand som United brukte med lov og trass i forlengelsen av den stadig godt gående dopingsaken. Alan Smith så bare mer og mer frustrert ut. Og fordi Leeds er i bunnløs gjeld, og sjøl om den lokale helten spilte sin 200. kamp for de hvite i går, så er det mange som ønsker seg den målfarlige spissen etter jul. Dermed blir spørsmålet om Leeds har råd til å si nei.

Manchester United var på ligatoppen da de satte seg i bussen for å kjøre hjem til Old Trafford etter lunsjavsparket i Leeds. På veien slapp Chelsea-keeper Cudicini ballen og Arsenal foran dem. Og Premier League begynner allerede nå å likne på den tabellen vi ser hvert eneste år nord for den engelske grensa.

I Skottland er det bare Celtic og Glasgow Rangers som er i stand til å kjempe om ligagullet.

Her i England ser det ut til at Arsenal, Manchester United og Chelsea har distansert seg for godt.

SJEF: United-kaptein Roy Keane viser fansen hvem som er sjef. Scoringen ni minutter før full tid brakte United opp på andreplass, forbi Chelsea på tabellen. Her omfavnes Keane av Chritiano Ronaldo og Ruud van Nistelrooy.<p>