Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alltid mål med pappabesøk

Edwin van Ankeren (34) ble matchvinner mot Molde, og den som jublet aller mest var nok pappa Cor (65).

SKIEN (Dagbladet): Sammen med kona Ans (62) reiser han til Skien og Norge så ofte han kan for å se sønnen i aksjon. I går fikk de nederlandske Edwin- og Odd-supporterne maks uttelling av Norges-turen; Edwin scoret kampens eneste mål og ble den store helten foran over 6000 tilskuere på Odd stadion.

- Scorer hver gang

- Hver gang jeg er på Odd stadion, scorer Edwin. Jeg tror jeg må bringe lykke, humrer den 65 år gamle pensjonisten.

Edwin må inn og korrigere littegrann.

Odd Grenland- Molde

1- 0 (0- 0). Odd stadion. Mål: 1- 0 Edwin van Ankeren (51). Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås. Gule kort: Jan Gunnar Solli, Christian Flindt Bjerg, Odd Grenland, Magnus Kihlberg, Molde. Tilskuere: 6366.

- Jeg tror det var en kamp i fjor jeg ikke scoret på, sier 34-åringen som dunket inn fem mål for Odd i fjor.

Også de to sønnene hans, Hannes (5) og Mello (9), fikk med seg serieåpningen i går. De bor til daglig sammen med mamma i Belgia, men besøker pappa så ofte de kan.

- Det er deilig å ha dem her, og jeg setter utrolig stor pris på at de kommer så ofte. Det fører nok til at jeg gir litt ekstra ute på banen, sier van Ankeren, som har bodd i Norge i to år og fått seg norsk kjæreste.

Han er selvfølgelig overlykkelig over scoring og tre poeng i sesongpremieren, men syntes Molde var vanskelig å spille mot.

Bakpå

- De la seg veldig bakpå, og derfor fikk jeg lite bakrom å løpe i. Vi spilte bra i 1. omgang og var flinke til å holde ballen i laget, men vi burde absolutt ha scoret før pause. Men som sagt: det var ikke så enkelt, sier van Ankeren.

- Men jeg må si jeg er skuffet over Molde. Hvis de virkelig har ambisjoner om medalje, må de våge å spille mer offensivt, legger han til.

Sju minutter ut i andre omgang sørget han for en velfortjent ledelse til Odd; han klinket til med et høyreskrudd skudd fra 18 meter og Moldes Eddie Gustaffson i buret hadde ikke nubbesjangse.

- Et kjempemål, må van Ankeren bare innrømme.

Stolt

Hjemmepublikummet kunne endelig slippe jubelen løs. Det kunne også familien van Ankeren.

- Jeg holdt nesten på å hoppe ut av rullestolen, sier pappa Cor.

Som prøvde å stå på ski utenfor stuedøra til Edwin for en måneds tid siden, med et brukket bein som resultat. Derfor rullestolen.

Edwin har spilt i nederlandske, belgiske og franske klubber, og pappa Cor har som oftest vært på plass for å følge sønnen.

- Det har gått en del penger i flybilletter, ja. Men jeg er jo veldig stolt av Edwin. Og jeg elsker fotball, ler han.

- Pappa er min største supporter. Han har fulgt meg gjennom hele fotballkarrieren. En stor inspirator, sier gårsdagens helt.

<B>DEN SATT: </B>Edwin van Ankeren hilser familien med sin scoring mot Molde. - Jeg er skuffet over Molde. Hvis de virkelig har ambisjoner om medalje, må de våge å spille mer offensivt, sier van Ankeren. Ronny Deila (t.h.) er like fornøyd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media