TEMMET PEDERSEN: 
Yaw Ihle Amankwah storspilte for Brann og temmet formsterke Marcus Pedersen. Neste helg venter en ny kraftspiss og en ny utfordring i Odd-fyrtårnet Peter Kovacs.Foto: Astrid M. Nordhaug / DIGITALSPORT.
TEMMET PEDERSEN: Yaw Ihle Amankwah storspilte for Brann og temmet formsterke Marcus Pedersen. Neste helg venter en ny kraftspiss og en ny utfordring i Odd-fyrtårnet Peter Kovacs.Foto: Astrid M. Nordhaug / DIGITALSPORT.Vis mer

- Alltid moro å møte de beste

Yaw Ihle Amankwah storspilte mot Strømsgodset og ser frem til ny kraftprøve mot Peter Kovacs

|||BERGEN (Dagbladet): Brann - Strømsgodset 4-0.

Brann feide over Strømsgodset og vant 4-0 etter en solid oppvisning, søndag kveld. Bergenslaget sitt forsvar har vært lekk hele sesongen og Brann har, sammen med Odd, sluppet inn hele 17 mål på de første åtte kampene.

Mot Godset sa det imidlertid stopp, mye takket være den unge bergenseren Yaw Ihle Amankwah.

Midtstopperen har sakte, men sikkert spilt seg inn i et vaklende Brann-forsvar og virker nå å være et soleklart valg når Steinar Nielsen setter opp startelleveren. Amankwah var fornøyd da han traff Dagbladet etter kampen.

- Det var veldig viktig å holde nullen i dag og det gir oss selvtillit som vi kan ta med oss videre. Jeg blir tryggere jo mer jeg spiller og i dag er jeg fornøyd med prestasjonen, sier 21-åringen.

Temmet Pedersen og Berget

Ungutten temmet, sammen med Rodolph Austin, et av det heteste spissparene i Tippeligaen så langt i år.

Marcus Pedersen og Jo Inge Berget har spredd frykt blant mange forsvarsrekker de siste kampene, men i søndagens kamp hadde de knapt et skudd på mål.

Amankwah noterte seg at Pedersen ikke fikk til mye under kampen og rettet målbevisst fokus mot nok en kraftspiss som han skal møte neste uke i Skien, Odd Grenlands Peter Kovacs.

- Han fikk ikke mye til i dag nei, men klaget mye på dommeren. Jeg fikk ikke med meg hva det var så det får du nesten spørre han om. Når det gjelder Kovacs gleder jeg med til å møte han, det er alltid moro å møte de beste, sier han.

Nilsen-skryt
Skryt fra Nilsen Steinar Nilsen var fornøyd med det defensive arbeidet mot Strømsgodset og sender noen rosende ord i retning Amankwah.

- Yaw forsetter sin gode progresjon og spiller en veldig bra kamp i dag. Jeg synes vi gjør en god defensiv kamp og i andre omgang er vi nærmest feilfrie bakover. Nå får han bevise at han fortjener plass i førsteelleveren og fortsette å utvikle seg som fotballspiller. Gutten har i alle fall ikke lyst til å gjøre noe annet enn å spille for Brann, sier Nilsen.

Den fysisk robuste midtstopperen ryddet opp i stor stil gjennom hele kampen og var fornøyd med at Strømsgodset valgte å spille en del lange baller. Det er forståelig med tanke på at Strømsgodset sitt spisspar ruvet lavt i terrenget i forhold til den 195 centimeter høye Fana-gutten.

- Ja det kan du si, det var jo bra det. Vi har fått mye kritikk for det defensive arbeidet så langt i sesongen og mye av det har vært berettiget. Likevel synes jeg vi har hatt mye marginer mot oss og i dag har vi ikke det. Jeg synes vi var solide mot Vålerenga forrige helg også, men vi var uheldige med et par dommeravgjørelser og fikk noen kontringer i mot. Nå må vi bygge videre op disse kampene i tiden frem mot Odd, avslutter han.