Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alltid på lista – aldri spurt

Noen blir aldri mer enn kandidater til jobben som norsk landslagstrener. Dag-Eilev Fagermo er en av dem.

ODD-TRENER: Dag-Eilev Fagermo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
ODD-TRENER: Dag-Eilev Fagermo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

LA MANGA (Dagbladet): Kjetil Rekdal har i manges øyne vært en kandidat til landslagstrenerjobben siden den dagen Per-Mathias Høgmo fikk sparken. Han har ikke hørt et pip fra Ullevaal Stadion og vil neppe få en henvendelse. Vålerengas sportsdirektør er en av NFFs «usual suspects».

NESTEN LIKE MANGE, og da tenker jeg ikke på mail-avsenderne som fronter Trond Sollied eller Tom Nordlie og som ikke skjønner hvorfor de ikke en gang er med i den offentlige trenerdebatten, stiller spørsmålet, hvorfor ikke Odd-trener Dag-Eilev Fagermo? Det er mye lettere å forstå dem. Men Fagermo som Rekdal er mest navn for toppfotballsjef Nils Johan Semb og firerbanden som skal finne fram til Norges neste landslagstrener herrer A.

Han er på lista denne gangen også, akkurat slik han var i 2013.

Men å høre hva han eventuelt har å si og bidra med er det ingen som bryr seg om.

DAG-EILEV FAGERMO har gjort Odd til en forutsigbar kraft i norsk toppfotball. Filosofien hans er krystallklar, spillestilen ditto – det du ser er det du får: Odd-fotball. Og fordi en god sesong er blitt til mange gode sesonger – og du hadde kjent igjen Odd om de hadde kledd seg ut og spilt i gult og svart – kan jeg ikke skjønne annet enn at Fagermo bør være en mann å snakke med, om ikke annet for å finne ut hva han mener, tenker og tror.

At toppfotballsjefen ikke en gang tar seg bryet er like arrogant som å late som om Kjetil Rekdal ikke eksisterer.

ODD-TRENER FAGERMO har som Rekdal aldri vært redd for å si det han mener. Hva landslagstrenerjobben angår er budskapet følgende:

- De (NFF) får skylde seg sjøl for at de sliter. Dette burde vært løst før jul. For der vi er nå, med mange nevnt og mange helt klart har sagt nei, blir det vanskeligere.

- Ingen trenere synes det er stas og være tredje- fjerde- eller femtevalg.

DAG-EILEV FAGERMO krysser ikke av i boksen for internasjonal erfaring når det kommer til NFFs kravspesifikasjoner. Men som han sier, det gjorde ikke Drillo heller da daværende fotballpresident Per Ravn Omdal, etter en spasertur på Kypros i 1990, ga pokerkameraten sin jobben som norsk landslagstrener. En annen ting Odd-treneren er helt klar på er at han vil ha en nordmann som landslagssjef. Og når jeg spør om Fagermo A) kunne tenkt seg å trene Norge, og B) mener han har erfaring til å trene Norge, er svarene ja og ja.

Med følgende argumentasjon ut over Drillo-påminnelsen:

- NÅR SAM ALLARDYCE, som best har en sjette, sjuende eller åttendeplass fra Premier League, kunne få England-jobben er det flere norske trenere som er i stand til å trene Norge. Det kommer an på hva slags trener NFF ønsker seg. Og hadde jeg fått jobben ville jeg vært klokkeklar på spillestil fra dag en – spilt Nils Arne Eggen-fotball mot de vi skal slå og Drillo-fotball mot de som er bedre enn oss. For vi har ikke verdensklassespillere i Norge, det er laget som må gjøre jobben.

Det betyr at vi må ha en tydelig måte å spille på.

Da kan det faktisk gå.

NORGES FOTBALLFORBUND ER på oppløpssida i trenerjakten. «The usual suspects», de som alltid er litt ned på lista slik at det er ei liste, og ikke bare noen få navn, er ikke med i feltet denne gangen heller. Dag-Eilev Fagermo er riktignok blitt tilbudt U21-jobben to ganger, sist da Per Joar Hansen gikk til Rosenborg i desember 2012, men Norge A er han etter NFF-standard ikke klar for. Og når vi vet hvem som har sagt nei til jobben og nei til samtaler om jobben, vel, da er det ikke flere norske trenere igjen.

Hva det betyr kan du sikkert tenke deg sjøl.

PS! Inntil videre er det heller ingen som har snakket med Uwe Rösler. Selv en som er «halvt norsk», hvis kvalifikasjoner i det minste burde være interessante for Ullevaal Stadion, er ikke kontaktet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling