Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alltid surt å bli slått av Sverige

Northug måtte ta til takke med sølv bak suverene Hellner.

(Dagbladet): Gulltoget gikk tidlig i herrenes sprintfinale da Marcus Hellner klinket til i motbaken opp mot VM-haugen.

Petter Northug var uoppmerksom, mens Ola Vigen Hattestad ikke hadde beina som skulle til for å tette luka i den krevende løypa.

Dermed kontrollerte Hellner inn til seier i oppvisningsstil, noe som hører med til sjeldenhetene i internasjonal herresprint. Men så var ikke VM-sprinten noen drømmeløype for spesialistene heller, med to allroundere på de to øverste plassene på seierspallen.

- På en måte var jeg glad for at Hellner dro til i bakken, men jeg trodde Ola skulle ta ryggen hans. Jeg vet at han (Hellner) er sterk, men det var overraskende at han var så sterk. Han ville ikke spurte mot meg og Ola, og gjorde det han måtte for å vinne, sier Northug til NRK.

Hellner selv kunne knapt tro at han hadde tatt sitt første VM-gull i karrieren. For selv om han alltid har vært en avslutningssterk herre i distanserenn, sto 25-åringen fra Gällivare uten internasjonale sprinttriumer før i dag.

- Dette er helt sykt. Jeg trodde på muligheten for medalje, men ikke gull. I løpet tenkte jeg kun på den harde langbakken, sier Hellner til SVT.

Jakter revansj på søndag Dermed måtte Norges to finalerepresentanter gjøre opp om de øvrige medaljene mot sprintkanonen Emil Jönsson.

Suverene Hellner var det ingenting å gjøre noe med, men Northug satte Jönsson ettertrykkelig på plass på oppløpet, noe som lover godt for fortsettelsen.

OVERLEGEN: Marcus Hellner gikk i ensom majestet over mållinja. Bak fulgte Petter Northug (t.v.), Emil Jönsson og Ola Vigen Hattestad som kom på henholdsvis 2.- 3.- og 4. plass.
Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
OVERLEGEN: Marcus Hellner gikk i ensom majestet over mållinja. Bak fulgte Petter Northug (t.v.), Emil Jönsson og Ola Vigen Hattestad som kom på henholdsvis 2.- 3.- og 4. plass. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

- Det er alltid surt å bli slått av Sverige, og nå er det 1-0 til dem nå. Vi får ta revansj på søndag, sier Northug, som definitivt blir å regne med på jaktstart med skibytte.

Hattestad så sterk ut gjennom både kvart- og semifinale, men i finalen manglet spruten som ga ham to gull i Liberec.

Dermed måtte den regjerende verdensmesteren til slutt ta til takke med den alltid like sure fjerdeplassen bak Jönsson.

Oslo-gutta røk ut Det knyttet seg også betydelige forhåpninger til de tre osloguttene Eirik Brandsdal, Anders Gløersen og Øystein «Pølsa» Pettersen.

Den tøffeste opplevelsen fikk Pettersen, som tok et tårevått farvel med VM-drømmen som brast allerede i prologen. Gladgutten fra Groruddalen har slitt med å få det til å stemme teknisk hele sesongen.

Selv om han fikk gode svar på trening tidligere i uka, var det tilbake til gamle synder for 28-åringen, som dermed også gikk seg ut av sprintstafettdiskusjonen.

- Jeg har gått og gledet meg så lenge. Jeg vet ikke hvor mange folk det er her, men alle er her for å være med på fest. Jeg var klar på fest sjøl jeg, men ble dessverre stoppet i døra, sier Pettersen til Dagbladet.

Tilfeldigheter Brandsdal kjempet mot melkesyra allerede i prologen, og fikk det enda verre i kvartfinalen, hvor kroppen sluttet å spille på lag allerede i den første motbakken.

- Jeg lå godt an som nummer to en stund. Så kom det plutselig tre løpere forbi meg og jeg lå som femtemann. Det var skuffende. At tre løpere fra Oslo ikke kom lenger, er nok mer tilfeldig, sier Brandsdal.

FIKK SVENSKEBANK: Petter Northug likte dårlig å bli slått av Marcus Hellner i sprintfinalen.Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
FIKK SVENSKEBANK: Petter Northug likte dårlig å bli slått av Marcus Hellner i sprintfinalen.Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Gløersen var langt nærmere en semifinal. Ett tidel skilte vinneren av prøve-VM fra å gå videre.

- Jeg manglet kanskje den lille ekstra spruten som trengtes. Det er veldig, veldig skuffende. Kanskje skulle jeg kjørt litt hardere hele veien. Da kunne jeg ha gått videre som «lucky loser», sier Gløersen.

Dagbladet kommer tilbake med flere reaksjoner fra Holmenkollen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling