Allyson utklasset alle på 200 m

Vant med årsbeste.

Amerikanske Allyson Felix var i en klasse for seg og utklasset 100-metervinner Veronica Campbell og resten av feltet i 200-meterfinalen fredag.

Den amerikanske jenta som har vært best på 200 meteren hele denne sesongen, stormet inn til sterke 21,81 sekunder. Det er årsbeste i verden denne sesongen.

– Dette har vært en spesiell kveld. Jeg har en herlig følelse i kroppen akkurat nå, sa Allyson Felix etter at gullet var sikret. Hun vant en historisk seier, for ikke på de siste 59 årene er en 200 meter i et stort internasjonalt mesterskap blitt vunnet på en mer suveren måte.

Under 22 sek.

– Jeg har ventet lenge på å få til en tid som dette. Dere skulle bare vite hvor mye jeg har forsøkt å løpe under 22 sekunder. Det har ikke vært lett, men endelig lyktes jeg, jublet Felix.

Hun nærmer seg verdensrekorden til Florence Griffith-Joyner på 21,34, men har ikke satt seg som mål å slå den, i hvert fall ikke med det første.

– Verdensrekord er ikke det største målet mitt. Det er derimot OL i Beijing. Der kommer jeg kanskje til å doble og løpe både 200- og 400 meter, men uansett kommer alltid 200 meteren til å være spesialdistansen min, sa Allyson Felix.

Sterk avslutning

SUVEREN: USAs Allyson Felix løp avslappet i mål på 200 m. Foto: Scanpix/Ap
SUVEREN: USAs Allyson Felix løp avslappet i mål på 200 m. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

– Det aller meste gikk som planlagt på denne 200-meteren, men starten var litt dårligere enn normalt. Jeg måtte jobbe skikkelig gjennom svingen, men visste jeg hadde en god avslutning. Det var der jeg måtte gjøre løpet mitt, sa den amerikanske gullvinneren.

Campbell fra Jamaica, som hadde håpet å ta «en Tyson Gay» og vinne 200-meteren som hun vant 100-meteren, ble klart slått. Hun klarte sølvet med 22,34 sekunder.

– Medalje er medalje, så jeg er ikke skuffet over dette. Det var ingenting å gjøre med Allyson Felix i dag. Hun var i en klasse for seg på de siste 100 meterne. Jeg var i hvert fall totalt sjanseløs, slo Veronica Campbell fast. Hun vant 100 meteren tidligere i uken i et millimeterdrama. Det tok bortimot sju sekunder å utrope vinneren den gangen. Fredag kveld hadde dommerne en litt enklere jobb på 200-meteren.

Fornøyd

– Jeg har gull og sølv fra dette mesterskapet. Klart jeg er fornøyd med det. Nå får jeg sette meg ned og snakke med treneren min og finne en måte å slå Felix på også på 200 meter, sa Campbell.

Bronsen på dagens 200 meter gikk til Susanthinka Jayasinghe fra Sri Lanka med 22,63.

(NTB)