Almeyda er ferdig i Lyn

Fristilt av Oslo-klubben.

– Matias kommer ikke til å spille eller trene mer med Lyn. Det ble avklart etter et møte med Lyn-ledelsen søndag. Partene er blitt enig om en økonomisk løsning, sier rådgiver Liverød til NTB.

Den argentinske veteranen fikk kun to kamper som innbytter i norsk eliteserie. En rekke klubber ute i Europa har vist interesse for midtbanespilleren.

– Matias er ikke med i Lyn-troppen til kampen mot Rosenborg mandag, men vil være tilgjengelig for pressen. Han er skuffet over at han ikke fikk mer spilletid, men takler dette 100 prosent profesjonelt, sier Liverød.

Almeyda har en pen fotball-CV. Den inkluderer tre argentinske seriemesterskap, italiensk seriemesterskap, triumfer i Copa Libertadores og UEFA-cupen. Likevel ble det sparsomt med spilletid i Lyn.

Svenske, spanske, italienske og tyske klubber skal være interessert i midtbanespilleren med 39 landskamper for Argentina. Det er også aktuelt med spill i andre norske klubber.

– Matias er i toppform og vil gjerne bli i Norge. Han er oppriktig fascinert av landet og kan godt tenke seg å bo her noen år samtidig som han spiller fotball. Men han må også vurdere interessen fra utlandet, sier Liverød.

(NTB)

FRISTILT: Oppholdet i Lyn ble kortvarig for Matias Almeyda. Foto: Erlend Aas, Scanpix
FRISTILT: Oppholdet i Lyn ble kortvarig for Matias Almeyda. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer