Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Almunia helt i straffekonken

Doncasters cupeventyr er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste: Semifinalene er trukket. Wigan spiller mot Arsenal og Manchester United møter Blackburn.

(Dagbladet.no:) Manchester United og Wigan ble klare for semifinalene i ligacupen tirsdag, og fikk følge av Arsenal og Blackburn onsdag kveld.

Og nok en gang leverte Doncaster en spennende og morsom kamp.

De hadde slått ut Manchester City og Aston Villa på veien, men mot Arsenal holdt det ikke.

City ble slått ut på straffer, og mot Arsenal var det nettopp straffene som sørget for at cupeventyret til Doncaster er over for denne gang.

- Straffer er flaks

Etter kampen var Arsenals straffehelt Manuel Almunia overlykkelig, men han innrømmet også at marginer sendte Arsenal videre.

- Straffer handler om flaks. Noen ganger redder du, andre ganger ikke, sier keeperen til Sky Sports ifølge Sporting Life.

HELT I: Manuel Almunia reddet to straffer og presset ett i stolpen. Dermed er Arsenal i semifinalen i ligacupen. Foto: REUTERS
HELT I: Manuel Almunia reddet to straffer og presset ett i stolpen. Dermed er Arsenal i semifinalen i ligacupen. Foto: REUTERS Vis mer

Han reddet to av straffene, og hadde også noen fantastiske redninger i ordinær spilletid.

- Jeg hadde en god dag i dag, men det er ikke sikkert det går like bra neste gang. Slik er fotball, sier han reflektert.

Nå venter Wigan i semifinalen, og Wenger vurderer å bruke flere av stjerne da. Mot Doncaster spilte han nærmest med reservelaget.

- Wigan er et godt cuplag og vi hadde det tøft mot dem sist. Jeg får se an hva jeg gjør, for vi har veldig lyst til å spille finalen, sier Arsenal-manageren.

Kjempestart

Doncaster sjokkåpnet mot Arsenal i kveld, og scoret allerede etter tre minutter. Michael McIndoe lurte Philippe Senderos og skjøt via stanga og i mål fra spiss vinkel.

Også etter dette var Doncaster gode, og gjestene slet i 1. omgang med å komme seg til gode sjanser.

Etter hvilen var derimot Arsenal bedre, og etter 63 minutter utliknet Quincy Owusu-Abeyie. Målet var av den heldige sorten. Skuddet hans var på vei utenfor, men gikk via ryggen til Sean Thornton og forbi en sjanseløs keeper.

Takket være de to keeperne Jan Budtz og Manuel Almunia fikk vi 120 minutter fotball på Belle Vue. Begge lagene hadde store sjanser til å avgjøre kampen i ordinær tid, men keeperne ville det annerledes.

Slo tilbake

Fra første spark på ballen i ekstraomgangene så Arsenal ut som laget med mest krefter i beina. Nicklas Bendtner fikk også en kjempesjanse midtveis i den første ekstraomgangen, men ble nektet to ganger.

Det siste skuddforsøket ble reddet av Stephen Foster på streken.

Etter 105 minutters spill gikk hjemmefansen amok igjen. Senderos rotet det til igjen, da han regelrett bommet på en klarering i feltet. Innbytter Paul Green kom i 100 og sparket ballen i mål fra 3-4 meter.

På overtid i 2. ekstraomgang sto Doncaster-fansen og hoppet av spenning på tribunen.

Gilberto Silva kom da på et kjempeløp og møtte et innlegg fra Emmanuel Eboue foran mål. Han sparket ballen i mål, halvveis liggende nede.

Straffespenning

Dermed måtte det straffespark til for å skille lagene. De tre første straffene gikk sikkert i mål, men så startet Doncaster å misse.

Først skjøt Stephen Roberts i stolpen og deretter skjøt Paul Heffernan et svakt skudd som Almunia reddet enkelt.

Innimellom dette scoret Arsenals Sebastian Larsson, og dermed kunne Alexander Hleb avgjøre alt. Men han bommet, og det ga Doncaster nytt håp.

Almunia reddet nok en straffe - denne fra Paul Green - og Arsene Wenger kunne dermed puste lettet ut.

Etter at Arsenal tapte for Chelsea og havnet håpløst bak dem på søndag, hadde en cupexit mot Doncaster vært det siste han trengte

Gamsten videre

Blackburn startet offensivt på Riverside, men først etter 90 minutter klarte gjestene å score mot Middlesbrough. Shefki Kuqi slo inn fra kanten, og Paul Dickov fant endelig veien til nettmaskene fra kloss hold.

De to hadde i løpet av kampen hatt flere gode sjanser, men Mark Schwarzer hadde en svært god dag i Boro-buret.

Morten Gamst Pedersen startet kampen for Blackburn, til tross for en vridning i kneet og fire sting i akillesen. Nordmannen ga seg etter 68 minutter.

Blackburn vant ligacupen i 2003. Da slo de Tottenham i finalen på Millennuim Stadium i Cardiff.

Debatt

Wigan mot Arsenal og Manchester United mot Blackburn i semifinalene. Hvem tror du kommer til å spille i finalen?

HELT II: Gilberto Silva sparket inn 2-2-målet til Arsenal på overtid i 2. ekstraomgang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!