Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alonso anklager eget F1-lag for sabotasje

Fikk ikke hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Verdensmester Fernando Alonso mistet i helga VM-ledelsen til Michael Schumacher i Kina.

25-årige Alonso gir sitt eget lag, Renault, skylda.

Spanieren mener teamet ikke ønsker at han skal vinne VM-tittelen på nytt, fordi han bytter til McLaren-teamet ved sesongslutt.

- De vil at jeg skal bli nummer to eller tre, de vil ikke at jeg skal gå til et annet team som verdenseneren, sier Alonso til den spanske avisa AS.

Han trekker fram en hendelse fra helgas F1-løp som bevis. Da mistet Renault-føreren ledelsen fordi teamet beholdt regndekkene etter den første pitstoppen.

Han mener også at laget somlet da han stoppet andre gang.

- De hjelper meg ikke så mye som de burde. Noen der er likevel glade fordi vi gikk forbi Ferrari i lagkonkurransen, sier Alonson.

Renault har ett poeng på Ferrari totalt, mens Schumacher har akkurat like mange poeng som Alonson blant førerne. Fordi tyskeren har flere seirer rangeres han likevel offisielt som VM-leder.

IRRITERT F1-FØRER: Fernando Alonso mener han, og ikke Schumacher, hadde vunnet i Kina uten Renault-tabber. Foto: Scanpix/Epa
IRRITERT F1-FØRER: Fernando Alonso mener han, og ikke Schumacher, hadde vunnet i Kina uten Renault-tabber. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Det er to formel 1-løp igjen av sesongen, i Japan til helga og i Brasil to uker etter.