- Alonso ber om å bli solgt til Real Madrid

Legger press på Liverpool.

PÅ VEI BORT? Ifølge flere engelske medier har nå Xabi Alonso bedt om å bli solgt til Real Madrid. Foto: AP
PÅ VEI BORT? Ifølge flere engelske medier har nå Xabi Alonso bedt om å bli solgt til Real Madrid. Foto: APVis mer

(Dagbladet.no) Manchester United-manager sir Alex Ferguson påsto i går at han er ferdig med sommerhandlingen, men årets shopaholikere Real Madrid har ingen planer om å lukke lommeboka.

Det har lenge vært kjent at spanjolene kan tenke seg Liverpools Xabi Alonso, og nå tyder mye på at de faktisk kan få napp.

Flere engelske aviser skriver i dag at Alonso har bestemt seg for at han vil til Madrid - og at Liverpool kan bli nødt til å la ham gå.

Ønsker spanske spillere
- Han har ikke levert inn et skriftlig overgangsønske, men han har gjort det klart overfor Benitez at framtida hans er i La Liga og ikke i Premier League, skriver Liverpool Echo.

Den opprinnelige planen er at Alonso skal møte resten av laget på søndag, etter at han ble innvilget ekstra ferie siden han spilte i sommerens Prøve-VM i Sør-Afrika. Nå håper derimot midtbanespilleren og agent Inaki Ibanez at en avtale med Real Madrid kan bli framforhandlet innen den tid.

Real Madrid-president Florentino Perez ønsker at det skal være en stor grad av spanske innslag i laget, men i sommer har de største kjøpene deres - Cristiano Ronaldo, Kaká og Karim Benzema - vært ikke-spanske spillere.

GODT GIFT: Xabi Alonso har blant annet brukt sommerferien til å gifte seg med Nagore Aranburu. Foto: AFP
GODT GIFT: Xabi Alonso har blant annet brukt sommerferien til å gifte seg med Nagore Aranburu. Foto: AFP Vis mer

- Vi trenger en midtbanespiller og Alonso vil passe inn i systemet vårt. Det er ingen hemmelighet at vi er interessert i ham, men det vil ikke bli lett, sier trener Manuel Pellegrini ifølge The Guardian.

Nytt, lavere bud
The Times skriver at Perez allerede har snakket med Liverpool-manager Rafael Benitez, men det skal foreløpig være stor uenighet mellom partene hva en overgangssum gjelder.

Ifølge The Independent skal Real Madrid allerede ha kommet med et bud på 240 millioner kroner, som ble avvist. De skal deretter ha kommet med et lavere (!) bud, på rundt 209 millioner - for å understreke at de ikke har tenkt til å bruke Ronaldo-summer på Alonso.

Real Madrid-president Perez lar nemlig en markedsvurdering styre hvor mye han punger ut på spillere. Ronaldo har et ekstremt stort markedspotensiale, mens Alonso - selv om han er spansk - ikke vil være i nærheten av å generere liknende inntekter gjennom draktsalg og sponsorkroner.

Dersom Alonso leverer inn et skriftlig ønske om klubbytte - eller går offentlig ut med sine ønsker om å spille for Real Madrid - vil han legge press på Liverpool. Dette er derimot noe han ikke ønsker å gjøre, for han mener ifølge lokalavisa Echo at han fortjener å bli lyttet til etter å ha vært i klubben i fem år.

- Skylder lojalitet
27-åringen har tre år igjen av kontrakten med Anfield-klubben, som mener han er verdt mye mer enn 209 millioner. Trolig vil klubben forlange en sum rundt 334 millioner for den spanske landslagsspilleren.

3. PLASS I PRØVE-VM: Xabi Alonsos Spania kom på 3. plass i sommerens Prøve-VM i Sør-Afrika. Foto: AFP
3. PLASS I PRØVE-VM: Xabi Alonsos Spania kom på 3. plass i sommerens Prøve-VM i Sør-Afrika. Foto: AFP Vis mer

Liverpool nærmet seg Manchester United forrige sesong, og med høyreback Glen Johnson på plass håper Benitez at de kan ta ytterligere et steg mot seriegullet den kommende sesongen. Derfor har han avvist bud på Fernando Torres og han er ikke lysten på å slippe Alonso eller midtbanekollega Javier Mascherano (som har blitt koblet til Barcelona).

- Vi ønsker å sende ut et signal om at Liverpool er et sterkt lag og at vi ønsker å bli bedre. Og du blir ikke bedre av å selge dine beste spillere, sier Benitez til Liverpool Daily Post.

I forrige uke sa manageren også at han mener spillerne skylder klubben lojalitet.

- Ikke glem at da vi kjøpte Alonso fra Real Sociedad var det få som visste noe om han, og vi skrev ny kontrakt med han for to år siden. Han var fornøyd da. Og dere vet hvordan Mascherano hadde det i West Ham før vi hentet ham hit. Begge spillere har gjeld til Liverpool. De skylder Liverpool lojalitet, og de vet det godt.

Her er sommerens bekreftede Premier League-overganger

I GJELD: Liverpool-manager Rafael Benitez mener Xabi Alonso skylder klubben å bli værende på Anfield. Foto: AP
I GJELD: Liverpool-manager Rafael Benitez mener Xabi Alonso skylder klubben å bli værende på Anfield. Foto: AP Vis mer