Alonso best i grisevær på Hockenheim

Sikret pole position i Tysklands Grand Prix.

BEST I GRISEVÆR: Fernando Alonso taklet de vanskelige forholdene på Hockenheim best og starter morgendagens Tysklands Grand Prix i pole position. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/NTB scanpix
BEST I GRISEVÆR: Fernando Alonso taklet de vanskelige forholdene på Hockenheim best og starter morgendagens Tysklands Grand Prix i pole position. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

VM-leder Fernando Alonso vant lørdag kvalifiseringen til Tysklands Grand Prix i formel 1 og sikret seg pole position for annen gang på rad.

Ferrari-føreren kom seg helskinnet gjennom uværet på Hockenheim-banen, og viste igjen at han er mannen å slå i jakten på VM-tittelen. Alonso var nesten halvsekundet raskere enn regjerende verdensmester Sebastian Vettel (Red Bull) fra Tyskland.

- Noen ganger lønner det seg å sjekke forholdene på banen først, noe vi gjorde før tredje kvalifiseringsrunde. Å kjøre gjennom den sjette svingen var ikke lett for noen, siden det var mye vann på banen der. Men alt gikk bra for oss, sa Alonso.

Spanieren og Vettel får dermed beste startspor søndag. Red Bulls Mark Webber ble nummer tre i kvalifiseringen. Formel 1-veteranen Michael Schumacher ble nummer fire.

Vettel mener tordenværet ga et noe tilfeldig utfall på resultatlisten.

- Det er alltid tøft under slike forhold. Du kan miste mye fart i «elvene», og konkurransen blir litt bingo. Heldigvis kom vi greit gjennom med bilen og er i front søndag, sa tyskeren.

Alonso leder VM sammenlagt med 129 poeng, mens Webber er nummer to med sine 116 poeng. Vettel, som kjemper om sin tredje strake tittel, er på tredjeplass på 110.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer