Alonso bommet stygt i kvaliken

Rival Hamilton sikret beste startspor.

Spanieren Fernando Alonso klarte ikke å forstå hva som gikk galt under lørdagens kvalifisering til Kinas Grand Prix hvor Lewis Hamilton sikret beste startspor.

Fernando Alonso har vært best i samtlige treningsløp før den avgjørende kvalifiseringen lørdag, sesongens nest siste formel 1-løp.

Men da det gjaldt som mest, var det tittelutfordrer og McLaren-lagkameraten som kjørte av gårde med seieren.

- Blir vanskelig

- Det var veldig frustrerende. Vi kjemper om VM-trofeet, og det å starte som nummer fire er ikke den beste posisjonen, sa Alonso skuffet.

- Med den kampen som er mellom Ferrari og McLaren, gjør fjerdeplassen det vanskelig. Du må komme forbi tre biler som er på samme nivå. Det blir en tøff jobb, la han til.

Om ikke spanieren klarer å snu det søndag, vil Alonsos to år som verdensmester ende hos hans britiske lagkamerat, selv om begge har vunnet fire løp hver. Hamilton vil i så fall bli den første førsteårskjøreren til å sikre seg tittelen.

- Som golf i skogen

HAMILTON BEST: Lewis Hamilton sikret seg beste startspor i Kina i dag, lagkamerat og rival Fernando Alonso ble bare nummer fire. Foto: GOH CHAI HIN/AFP
HAMILTON BEST: Lewis Hamilton sikret seg beste startspor i Kina i dag, lagkamerat og rival Fernando Alonso ble bare nummer fire. Foto: GOH CHAI HIN/AFP Vis mer

- Jeg var utrolig glad for at jeg vant kvalifiseringen. Jeg skal prøve å vinne løpet. Når jeg spiller golf og er ute i skogen, spiller jeg ikke trygt. Det vil bli det samme i morgen (søndag), men jeg kommer også til å være forsiktig fordi det er avgjørende at jeg avslutter løpet, sa en glad Hamilton.

Han har 107 poeng, som er en 12 poengs ledelse til Alonso. Etter søndagens løp i Kina gjenstår kun Grand Prix i Brasil.

(NTB)

<B>SKUFFET:</B> Fernando Alonso tror det blir vanskelig å ta igjen Lewis Hamilton i morgendagens løp.