Alonso fester VM-grepet

Uturen fortsetter for Räikkönen.

Uflaksen vil ingen ende ta for Kimi Räikkönen. Søndag måtte finnen bryte enda en VM-runde i formel 1 - og dermed fester Fernando Alonso grepet om VM-tittelen.

For i motsetning til Räikkönen har den unge spanieren en bil som holder til mål i hvert eneste løp.

Søndag tok Renault-føreren sesongens sjette seier på Hockeheim-banen i Tyskland. Samtidig økte han forspranget i VM-sammendraget til Räikkönen betydelig.

- Det ble en fantastisk dag for meg. Jeg gjorde et helt perfekt løp, sa Alonso.

Brøt sammen

Han var samtidig den første til å innrømme at han ikke hadde den raskeste bilen på Hockenheim.

- Jeg klarte ikke henge på Kimi de første 30 rundene. Da regnet jeg med å måtte ta til takke med andreplass. Men løpet er på 70 runder - ikke 30, sa spanjolen.

Kimi Räikkönen hadde beste startspor etter å ha vært helt overlegen i lørdagens kvalifisering - og McLaren-føreren tok oppskriftsmessig teten fra start. Finnen økte avstanden betraktelig de første 36 rundene, før bilen på uforklarlig vis brøt sammen.

Dermed gjentok historien seg. I de foregående VM-rundene måtte Räikkönen bytte motor på trening, og tapte trolig seieren på det. I tillegg har han måttet bryte ytterligere to ganger med mekanisk trøbbel. Begge ganger ledet han løpet.

Stort forsprang

Med søndagens seier er Fernando Alonso oppe i 87 poeng i VM-sammendraget. Räikkönen er fortsatt nummer to, men har bare 51 poeng.

Ikke rart spanieren begynner å bli trygg på at VM-tittelen tilfaller ham selv og Renault.

- Jeg har et godt forsprang. Hvis jeg kommer til mål i de gjenstående løpene, skal det bli vanskelig å ta meg igjen, konstaterte Alonso.

Hvis ikke Kimi Räikkönen får orden på utstyret, er det lite trolig at finnen melder seg på i kampen. Søndag var unggutten naturlig nok mektig skuffet på Hockenheim-banen.

Imponerende Montoya

Langt bedre gikk det for lagkamerat Juan Pablo Montoya. Han startet i siste startspor etter å ha snurret på lørdagens kvalifisering, men kjørte seg helt opp til andreplass. En smått utrolig prestasjon.

- Litt frustrerende den tabben jeg gjorde i kvalifiseringen. Jeg skulle ha vunnet dette løpet ellers, sa colombianeren.

Tredjemann ble britiske Jenson Button.

Det ble en durabelig kamp om fjerdeplassen på de siste rundene. Michael Schumacher ledet lenge an i kampen, men ble passert av Giancarlo Fisichella med under to runder igjen å kjøre.

(ANB)