HOLD PÅ RATTET: Ferrari-fører Fernando Alonso poserer med de forsikrede tomlene under storbanken Santanders pressekonferanse i dag. Alonsos tomler er nå forsikret for knappe 80 millioner kroner, som del av en av bankens markedsføringskampanjer.Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana Vera
HOLD PÅ RATTET: Ferrari-fører Fernando Alonso poserer med de forsikrede tomlene under storbanken Santanders pressekonferanse i dag. Alonsos tomler er nå forsikret for knappe 80 millioner kroner, som del av en av bankens markedsføringskampanjer.Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana VeraVis mer

Alonso fikk tomlene forsikret for 80 millioner

Bank bladde opp for formel 1-stjernen.

||| (Dagbladet): Formel 1-stjerne Fernando Alonso har all grunn til å vise tommel opp i dag, etter at det ble kjent at Ferrari-sponsor Santander har forsikret de to viktige griperedskapene hans for knappe 80 millioner norske kroner.

Den spanske banken har forsikret hver av Alonsos tomler for 40 millioner, som del av en markedsføringskampanje for sine forsikringstjenester foran neste ukes Spania Grand Prix i Barcelona, skriver Independent.

- Alonsos tomler er et symbol, både fordi de er avgjørende for at han kan kjøre en formel 1-bil, og fordi de kan signalisere seierstegnet, og vise at alt er under kontroll og godt beskyttet, sier banken i en pressemelding.

Alonso ble nummer fire under siste VM-runde i Shanghai, der sammenlagtleder Jenson Button tok sin andre seier for sesongen.

Spanjolen er nummer tre i sammendraget, men tror på mer suksess i rød kjøredress etter at han startet året med seier i Bahrain.

- Tiden er kommet for å vise hvem som er i stand til å vinne mesterskapet og hvem som ikke er det. Det er sannhetens øyeblikk i Europa, for førere og team som vil vise hvem som er i front av utviklingen, sier Alonso.

- Det er en bra kamp som er i gang. Jeg er sikker på at vi kommer til å ha en strålende bil i Barcelona, og jeg er ikke bekymret. Ferrari-mekanikerne er veldig trygge på at de har løst problemene, og jeg håper fansen får en strålende opplevelse, sier spanjolen, som opplevde motorhavari under en av treningsrundene i Kina.

I fabrikkmesterskapet leder McLaren med 109 poeng, mens Ferrari følger med 90. Red Bull har imponert under kvalifisering, men sliter med å få ut potensialet i selve hovedløpet og er treer med 73 poeng.

VM-runden i Barcelona kjøres 9. mai.