PÅ BEDRINGENS VEI: Formel 1-stjerna Fernando Alonso retter tommelen opp fra sykesenga, for å hilse til omverdenen om at at det går bra med han etter den voldsomme krasjen under testing i Barcelona sist søndag. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PÅ BEDRINGENS VEI: Formel 1-stjerna Fernando Alonso retter tommelen opp fra sykesenga, for å hilse til omverdenen om at at det går bra med han etter den voldsomme krasjen under testing i Barcelona sist søndag. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Alonso fra sykesenga: - Takk for støtten!

Mener ulykken skyldtes stormkast.

(Dagbladet): Den spanske formel 1-stjerna Fernando Alonso (33) er fortsatt på sykehus, men later til å ha kommet fra den stygge krasjen under testing i Barcelona søndag uten store skader.

- Takk for støtten I går la Alonsos manager Luis Garcia Abad ut et bilde av Alonso hvor den dobbelte verdensmesteren i formel 1 sitter i sykesenga, og poserer for kamera med tommelen opp - fulgt av teksten «Takk for støtten!»

McLaren-føreren ble fløyet med helikopter til sykehus etter at han mistet kontrollen over bilen i sving tre på Circuit de Barcelona-Catalunya - en høyhastighetssving hvor førerne gjerne kommer opp i rundt 240 km/t.

Stormkast Det var uklart om Alonso gjorde en feil, eller om noe røk på bilen, men McLaren-teamet hevder i dag at ulykken skal ha skyldtes uforutsigbare stormkast i den akutelle svingen.

De avfeier alle spekulasjoner om at Alonso enten skal ha besvimt eller fått et elektisk sjokk av bilens komplekse batterisystem.

- Våre data viser tydelig at han giret ned og hadde fullt trykk på bremsene like før den første smellen. Det kunne han naturligvis ikke ha gjort om han var bevisstløs på det tidspunktet, sier en talsmann for McLaren-teamet.

Alonso pådro seg hjernerystelse etter smellen, og selv om han unngikk verre skader, så har han måttet tilbringe to dager på sykehuset.

Mister ny test? McLaren skulle etter planen starte den tredje og siste testrunden førstkommende torsdag. Det er de fire siste testdagene før teamene pakker ned for å sende alt til Melbourne, hvor det er VM-start 15. mars.

Nå er det usikkert om Alonso vil være mentalt og fysisk i stand til å utsette seg for fire krevende dager med testing så tett opp til ulykken.

- For å Alonso fred og ro til en rolig rekonvalens, så blir han på sykehuset for videre observasjon. Vi vil sørge for at han får en best mulig rekonvalens og vil siden diskutere om han vil være med på den neste testen, sier en McLaren-talsmann.

Om Alonso går glipp av fire berammede testdager før VM-sesongen starter, så vil det være kritisk med tanke på å få finjustert bil og fører til å årets sesong.

Kan miste sesongstarten Og da blir det et spørsmål om Fernando Alonso i det hele tatt blir klar til sesongstart. En formel 1-bil er det ikke noe du stiller til løp i uten å være godt forberedt.

Selv ikke om du er dobbelt verdensmester.