Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alonso gir Liverpool skylda for Real-overgangen

Bestemte seg for ett år siden.

SKULLE SELGES I 2008: Xabi Alonso synes det var vanskelig da Liverpool prøvde å selge ham for ett år siden. Her vinker han til Real-fansen. Foto: AP/Paul White
SKULLE SELGES I 2008: Xabi Alonso synes det var vanskelig da Liverpool prøvde å selge ham for ett år siden. Her vinker han til Real-fansen. Foto: AP/Paul White Vis mer

(Dagbladet.no): Liverpool mistet i sommer sin playmaker Xabi Alonso til Real Madrid for 300 millioner kroner.

Da spanieren ble solgt fortalte Liverpool-manager Rafa Benitez at de helst ville beholde 27-åringen, men at spilleren selv ville bort fra Anfield.

Nå har Alonso valgt å fortelle litt mer om bakgrunnen for overgangen, og han sier til Sky Sports at det var Liverpools handlinger for ett år siden som utløste ønsket om et klubbskifte.

Og nå går han tilbake på sine egne uttalelser, om at han bestemte seg for bare måneder siden.

- Forrige sommer kom klubben til meg og foreslo at jeg muligens ville bli solgt for å finne penger til nye spillere. Det var en vanskelig avgjørelse, eller det var vanskelig for meg å akseptere det. Som proff måtte jeg akseptere det, og det øyeblikket gjorde at jeg kanskje ombestemte meg. Fra det øyeblikket trodde jeg at det var på tide med forandring, sier Alonso.

Pengene Liverpool trengte til nye spillere skulle brukes på Gareth Barry, Aston Villa-kapteinen. Men det ble ingenting av overgangen, og Alonso spilte videre én sesong til.

Med vissheten om at han skulle bort i sommer.

- Det var en vanskelig avgjørelse å ta for meg. I løpet av fem år opplevde jeg vidunderlige kvelder på Anfield, jeg opplevde støtten til kanskje de beste supporterne i verden. Derfor er jeg veldig takknemlig, og jeg vil alltid tenke på dem. Det har vært en fornøyelse, sier Alonso.

Han nevner ikke Benitez, treneren som først ville bytte ham ut mot Barry.

- Det har vært mye rykter, men jeg har alltid sagt at det ganske enkelt var et profesjonelt forhold. Jeg prøvde alltid å gjøre det han ba om. Jeg lot beina snakke på banen, og det var det.


SKUFFET: Xabi Alonso mener Lieverpool har kanskje verdens beste tilhenger. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
SKUFFET: Xabi Alonso mener Lieverpool har kanskje verdens beste tilhenger. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling